Reteta verii la mine? Clar aceasta tarta cu rosii, pe care am pregatit-o de N ori, pentru ca m-am bucurat de rosii delicioase din gradina bunicii. Din abundenta de rosii de anul acesta am pregatit tarte in fel si chip, care bineinteles contineau rosii, iar aceasta a fost cea care ne-a incantat tare mult. O serveam rece, dimineata (desi merge servita oricand), cu un pahar de iaurt si simteam cum efectiv ma rasfat.
Pentru aceasta Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid, sunt necesare ingredientele urmatoare: unt, oua, faina, branza, cascaval, rosii, susan si condimente.
Cum se prepara Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid
Aluatul:
Taiati untul rece cuburi, il puneti intr-un bol. Adaugati oul batut, jumatate din faina si sare. Incepeti si framantati. Puneti restul de faina, framantati, iar la final adaugati apa rece. O sa obtineti o bila de aluat omogena. O inveliti in folie, o dati la rece 30 de minute.
Umplutura: Rosiile spalate le taiati in felii pe rotund, iar cele cherry pe jumatate. Le asezati pe servetele, pentru a absorbi din zeama. Patrunjelul verde il tocati marunt. Cascavalul il dati pe razatoarea mare. Scoateti aluatul de la rece si pe o bucata de hartie de copt, il intindeti intr-o foaie nu foarte subtire, dreptunghiulara. O ungeti cu crema de branza, marginile le lasati putin libere. Presarati patrunjelul verde, parmezanul, apoi cascavalul. Asezati feliile de rosii peste si presarati oregano. Marginea libera o aduceti spre interior, putin peste rosii. Amestecati galbenusul cu laptele, ungeti marginea tartei si presarati susan.
O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 20 de minute, apoi inca 15 minute cu ventilatie. O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati putin la racorit si serviti.
Incearca si reteta de Quiche cu branzeturi, foarte gustos sau varianta de Budinca de dovlecei cu branza.
Iti recomandam si reteta de Tarta sarata cu ciuperci.
Pofta buna!