Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

de Bucataras in Prajituri, 27 Sep 2024 | 1323 vizualizari

 

Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre dulce și crocant!
Pentru această Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, zahăr, ouă, făină, gem, nucă.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:
  • 100 unt moale
  • 3 gălbenușuri
  • 100 zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 180 făină
  • esență vanilie
  • 1 borcan de gem - 370-400 g
  • Bezea:
  • 3 albușuri
  • 100 zahăr
  • un praf de sare
  • 75 g nucă măcinată
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:

Cum se prepara Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri:

Într-un bol, mixează untul cu zahărul până devine cremos. Adaugă gălbenușurile unul câte unul, apoi esența de vanilie. 

Încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt și sarea. Frământă până obții un aluat omogen. Întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Întinde uniform gemul peste aluatul din tavă. Alege un gem care nu este prea lichid pentru a nu se împrăștia prea mult.

Bate albușurile cu un praf de sare până devin spumoase.

Adaugă treptat zahărul, mixând până obții o bezea tare și lucioasă. Încorporează nuca măcinată în bezea, apoi intinde bezeaua peste stratul de gem. Nivelează frumos.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190 grade C, timp de 30 minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, lasă prăjitura la temperat. O poți porționa după ce s-a răcit de tot.

Poftă bună la o prăjitură delicioasă!

O altă prajitură bună este si Prajitura cu foi cu bulion, fragedă si gustoasă, Prajitura Petra sau Prajitura Albinita.

TIPS-URI

1

dimensiune tava: 30 x 25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valuri de ricotta cu bezea