Pentru a obtine un aluat universal care sa fie potrivit atat pentru chec, cat si pentru briose, poti urma aceasta reteta simpla.
Ingrediente reteta de aluat universal, pentru chec si briose (pentru un chec sau pentru 10 briose)
Preparare Reteta de aluat universal, pentru chec si briose
Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul, pana cand cresc in volum si se deschid la culoare.
Adauga in fir subtire uleiul, in timp ce mixezi la viteza mica, apoi laptele, esenta si coaja de citrice.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si pune-o usor peste oua, omogenizand, dar nu in exces.
Daca faci briose, pune hartiute in forme si unge-le cu putin ulei. Daca faci chec, tapeteaza forma cu hartie pentru copt sau unge-o cu ulei si presara faina.
Umple formele pana la 2/3 din capacitate.
Coace briosele pentru aprox 25 minute, iar checul pentru aprox 40 minute.
Fa testul cu scobitoarea, pentru siguranta. Aceasta trebuie sa iasa curata.
Serveste-le dupa ce se racesc sau pune-le in pachetelul de scoala/munca.
Noua ne place mult sa le servim cu iaurt.
Sigur v-ar placea si aceasta reteta de Briose cu afine
Recomandam si Briose cu crema de ciocolata.
1
Acest aluat este usor de adaptat si poti adauga diverse arome sau ingrediente suplimentare, cum ar fi cacao, stafide sau bucati de ciocolata, pentru a varia reteta.