Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

de bucatarasa in Dulciuri, 23 Sep 2024 | 1123 vizualizari

 

 Prepara acasa delicioase fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior. O reteta simpla si rapida, perfecta pentru orice ocazie. Descopera cum poti face aceste fursecuri pline de aroma, ideale langa o ceasca de ceai sau cafea!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar tos
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior:

Cum se prepara Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior

Pregatirea stafidelor: Inainte de a incepe, poti hidrata stafidele timp de 10 minute in apa calda sau rom pentru a le face mai suculente. Apoi scurge-le bine.

Amestecarea untului si zaharului: Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana cand obtii o compozitie cremoasa si aerata.

Adaugarea oului si vaniliei: Incorporeaza oul si esenta de vanilie in amestecul de unt si zahar, mixand bine.

Ingrediente uscate: Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Adauga treptat acest amestec in compozitia umeda, amestecand pana obtii un aluat omogen.

Incorporarea stafidelor: La final, adauga stafidele in aluat si amesteca usor cu o spatula pentru a le distribui uniform.

Formarea fursecurilor: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri, formeaza mici bile de aluat pe tava, lasand spatiu intre ele, deoarece fursecurile se vor intinde la copt.

Coacerea: Coace fursecurile timp de 12-15 minute, pana cand devin aurii pe margini, dar inca moi in centru. Lasa-le sa se raceasca pe o grila inainte de a le servi.

Serviti alaturi de un ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si non plus ultra

TIPS-URI

1

Pentru fursecuri mai crocante, coace-le cateva minute in plus, dar ai grija sa nu le arzi.

2

Poti adauga scortisoara sau coaja rasa de lamaie pentru o aroma suplimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si stafide, crocante la exterior si fragede in interior" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede si gustoase reteta fara unt