Andra Mihail a pregătit o plăcintă cu ciuperci și aluat foietaj, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru o masă rapidă și savuroasă. Ideală pentru orice ocazie!
Pentru a prepara această Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă, ai nevoie de câteva ingrediente: ciuperci, ceapă, usturoi, smântână și aluat foietaj.
Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă
Curăță și feliază subțire ceapa și usturoiul.
Pune ulei de măsline la încins, într-o cratiță mare. Călește ceapa și usturoiul cât să capete puțină culoare.
Taie cuburi potrivite ciupercile și adaugă-le peste ceapă. Lasă-le la gătit, la foc mic. Condimentează cu sare, piper și cimbru uscat.
După ce a scăzut zeama lăsată de ciuperci, adaugă smântâna lichidă și lasă la fiert până devine legat sosul format.
Pregătește un vas termorezistent și toarnă toată compoziția de ciuperci, apoi nivelează frumos.
Taie foaia de aluat în formă de disc și așază peste ciuperci, apoi unge totul cu ou bătut. Presară semințe.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 30 minute, până se rumenește frumos. După coacere, scoate plăcinta din cuptor și las-o la temperat. Este o plăcintă rustică, ușor de preparat și foarte gustoasă.
Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.
Poftă bună!