A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert biscuiti cu ciocolata si...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Pizarai sau pitarai sau colacei de...

Postat de: ioana_lupu in Piine

Intr-un castron se pun aprox 500 g faina, se face o groapa si se pune aici drojdia amestecata cu apa calduta si cu zaharul. Se lasa la dospit la loc cald, pana face bule deasupra (15-20 min). Dupa...Citeste continuarea

Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de: panacris in Dulciuri

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam...Citeste continuarea

Sos de caramel

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele. Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti intai  blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de...Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu branza, avocado...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...Citeste continuarea

Irish coffee

Postat de: dantes in Cocktail

  Intr-un pahar mediu, amestecați o măsură de Irish whiskey, un cub de zahăr brun și 3 măsuri de cafea fierbinte neagră. Apoi adăugați o linguriță sau două de frișcă...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sfecla rosie

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea...Citeste continuarea

Desert tort cu trei feluri de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...Citeste continuarea

Reteta nr. 550 - Tort Vasile...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Ornamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se...Citeste continuarea

Dulceata de mandarine cu whisky,...

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore. Se pune pe foc o crăticioară cu...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu fructe de padure

Postat de: panacris in Prajituri

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un...Citeste continuarea

Desert ecleruri cu crema de vanilie

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se...Citeste continuarea

Chiftelute din cod alb

Postat de: violeta30 in Salau

Dăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc

Postat de: violeta30 in Supe/Ciorbe

Legumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de...Citeste continuarea

Salata a la russe

Postat de: violeta30 in Salate

Punem la fiert legumele cu sare. Între timp ne ocupam de maioneză (2 gălbenușuri crude, sare, zeama dintr-o jumatate de lamaie și 2 lingurițe de mustar se amestecă bine și se pune...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu merisoare si...

Postat de: panacris in Torturi

Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit,...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si portocale

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...Citeste continuarea

Desert tort cu mure, nuci si crema...

Postat de: oanapl in Torturi

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...Citeste continuarea

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se...Citeste continuarea

Desert tort entremet cu gem de zmeura

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana,...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, zmeura si...

Postat de: oanapl in Torturi

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...Citeste continuarea

Desert bomboane aromate

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In bolul robotului am pus resturile blaturi, am adaugat bananele, frisca llichida si am mixat bine pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat nucile si visinele si am omogenizat compozitia....Citeste continuarea

Placinta cu carne de porc

Postat de: oanapl in Porc

Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si porumb...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama...Citeste continuarea

Platou festiv, pentru revelion

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru...Citeste continuarea

Costite de vitel marinate in vin rosu

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita ....Citeste continuarea

Paine cu secara, mac si susan

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Ingredientele se pregatesc si se cantaresc . Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice . Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin...Citeste continuarea

Tocanita de ardei capia copti, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței. Se...Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Taie cozonacul in cuburi.  Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac.  Adauga bucati de rahat,...Citeste continuarea

Desert budinca din cozonac cu...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai taiem cozonacul in cubulete. Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite. Batem ouale cu zaharul si cu laptele si...Citeste continuarea

Pui cu salvie si lamaie, papardelle...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Puiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si...Citeste continuarea

Melcisori aperitiv cu carne tocata

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu cabanos si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor .  Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe...Citeste continuarea

Desert Orange curd

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara de inox cu fundul dublu se pun galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga coaja de portocala si sucul de portocale. Se amesteca bine apoi se pune...Citeste continuarea

Cartofi cu unt

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea...Citeste continuarea

Friptura in vas roman cu sos de rosii

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Așezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale...Citeste continuarea

Supa de curcan cu smantana si linte...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala  . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa  si usturoiul se toaca marunt . Sotati...Citeste continuarea

Desert tort Stefania

Postat de: violeta30 in Torturi

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe...Citeste continuarea

Sunca de porc fiarta in zeama de varza

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Pregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai...Citeste continuarea

Parjoale din file de salau

Postat de: violeta30 in Peste

Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa,...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca, frisca, gem...

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si...Citeste continuarea

Gratin cu broccoli, dovlecei si carnat

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Broccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare. carnatul se taie rondele . Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza ....Citeste continuarea

Salata italiana de ton si orez

Postat de: mihaelar63 in Salate

Se taie marunt salata verde  . Se taie cubulete ardeii . Caperele se taie rondele pentru ca sunt mai mari ca maslinele .  Rosiile se taie mai marunt ....Citeste continuarea

Tochitura de porc cu mamaliguta

Postat de: Bucataras in Porc

Taie pulpa de porc si afumatura in bucati mici, iar carnatii in felii potrivite.  Pune carnea la prajit in putin ulei, intoarce-o pe toate partile sa se patrunda bine.  Rumeneste...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu nuci

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert. Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua. Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit...Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu spanac

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Lasam sa se dezghete spanacul, apoi il punem in blender impreuna cu galbenusurile, smantana, un pic de sare si blendam, nu foarte mult, cat s a se omogenizeze ingredientele. Transferam totul...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu alune de padure...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele...Citeste continuarea