Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 2881 vizualizari

 

 O garnitura plina de culoare si prospetime . Gustul fasolei verzi se imbina placut cu cel al boabelor de porumb .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde frantuzeasca-congelata sau proaspata
  • 1 cana porumb dulce -din conserva
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • patrunjel verde tocat -optional
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce:

  1. Fasolea verde se decongeleaza la temperatura camerei .
  2. Fierbeti fasolea in apa clocotita 10 minute .
  3. Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].
  4. Porumbul din conserva se scurge de lichidul in care a fost conservat si se clateste bine cu multa apa rece.
  5. Scurgeti bine fasolea si porumbul de excesul de apa .
  6. Intr-un wok incapator infierbantati uleiul puneti untul la topit .
  7. Incalziti fasolea verde si porumbul .
  8. Sarati si piparati . Echilibrati gustul cu zeama de lamie .
  9. Omogenizati si presarati daca doriti patrunjel verde  tocat la servire .
  10. Folositi aceast preparat ca atare sau ca garnitura langa carnea preferata .
  11. In farfuriile noastre fasolea verde cu porumb a fost insotita de snitele gratinate cu rosii si vinete.

TIPS-URI

1

Daca sunteti vegetarian/a sau postiti se poate exclude untul .

2

Scurgeti fasolea verde si o limpeziti cu apa foarte rece [ pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa de verde ].

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde frantuzeasca, cu porumb dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post