Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

de RODIMUR in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 8878 vizualizari

 

Mi-am amintit zilele trecute de un desert foarte bun, economic, ușor și rapid de făcut: biluțele de biscuiți, umplute cu vișine. Și cum era nevoie de ceva dulce, am și pus în aplicare această rețetă, iar frumusețea și gustul delicios aL biluțelor a recompensat din plin efortul și timpul pe care l-am petrecut pentru a le prepara. Chiar merită...!
Din ingredientele de mai jos am făcut 22 de biluțe, cam 3/porție.

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de nuci măcinate
  • 14 linguri de biscuiți Popular, pisați
  • 6 linguri încărcate de zahăr pudră
  • 50 grame de unt
  • 50 ml de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingură de esență de rom
  • 1 lingură de ulei de alune de pădure
  • vișine conservate pentru iarnă, sau din vișinată (sau stafide)
  • Pentru decor:
  • zahăr brun
  • nucă de cocos
  • bombonele decorative
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine:

Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul.

Nucile se sparg și se macină, din timp.

Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin.

Într-o crăticioară se dizolvă zahărul în lapte, la foc mic și apoi se adaugă untul, până ce se topește.

Se ia crăticioara de pe foc și se lasă să se răcorească.

Între timp, se amestecă bine biscuiții pisați cu nuca măcinată și cacaua.

Se încorporează amestecul de ingrediente solide (biscuiții, cu nuca și cacaua) în ingredientele lichide (laptele, cu untul și zahărul dizolvat). Se omogenizează foarte bine compoziția și se adaugă esența de rom și uleiul de alune de pădure.

Se ia o linguriță încărcată de compoziție, se aplatizează în palmă, se pune în mijloc o vișină, care ”se închide” cu atenție în interior și apoi biluța formată se tăvălește prin: nucă de cocos, zahăr brun, sau bombonele decorative.

Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.

Biluțele preparate se dau la frigider și după 4-5 ore, se pot servi.

 

TIPS-URI

1

Vișinele trebuie bine scurse de lichid, pentru că în caz contrar nu se vor putea ”lega” biluțele.

2

În lipsă de vișine, puteți umple biluțele și cu stafide.

3

Puteți folosi și alte esențe, pentru aromatizare, iar dacă nu aveți ulei de alune de pădure, puteți suplimenta cantitatea de unt.

4

Odată formate, biluțele se vor păstra la frigider câteva ore, ca să se întărească, înainte de servire.

5

Dacă vreți să le păstrați mai mult timp, ar fi bine să le țineți într-un vas închis etanș, pentru a nu atrage mirosurile de mâncare din frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Banana roll cake