Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2020 | 2843 vizualizari

 

O tartă sărată, ce are mare trecere în familia Zmeilor! ;)
Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, tare fain pe de altă parte;) P.S.  Aaaaa, aluatul fraged e fără ou, așa că se poate folosi și în zilele de post! ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged sărat Dr: Oetker 500 g,
  • Ouă de rață 4 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Telemea de oaie cca. 300 g,
  • Sare de mare aromată mediteranean (salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru decor:
  • Roșii cherry cca. 200 g,
  • Baby spanac cca. 50 g.
  • Parmesan cca. 100 g,
  • Fulgi de cocos SanoVita cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac:

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă un aspect auriu.

Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.

Amestecul de mai sus se răstoarnă peste alatul de tartă copt și ușor răcorit.

Se decorează artistic cu roșii cherry, Frunze de baby spanac, parmesan ras și fulgi de cocos, apoi se pune din nou la copt cca. 15 minute la foc mediu, 180 grade, cca. 15 minute.

Tarta se servește atât caldă, cât și rece!

 

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza