O tartă sărată, ce are mare trecere în familia Zmeilor! ;)
Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, tare fain pe de altă parte;) P.S. Aaaaa, aluatul fraged e fără ou, așa că se poate folosi și în zilele de post! ;) Spor și poftă bună!
Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Aluatul dezghețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, tapetată cu foaie de pergament și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade, până ce capătă un aspect auriu.
Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.
Amestecul de mai sus se răstoarnă peste alatul de tartă copt și ușor răcorit.
Se decorează artistic cu roșii cherry, Frunze de baby spanac, parmesan ras și fulgi de cocos, apoi se pune din nou la copt cca. 15 minute la foc mediu, 180 grade, cca. 15 minute.
Tarta se servește atât caldă, cât și rece!
Spor și poftă bună!