Un chec aromat si extrem de pufos pe care il prepar cu drag de fiecare data.
Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata aspectul unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si uleiul.
Scurgem stafidele.
Adaugam zeama care a ramas , zeama de portocale si coaja de portocala rasa.
Cernem faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza toata faina. Turnam 3/4 din compozitie in 3 tavi de chec. In compozitia ramasa adaugam cacaua si cele 2 linguri zeama de portocala , apoi adaugam stafidele.
Impartim compozitia in cele 3 tavi.
Dam tavile la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 minute sau pana trec proba scobitorii. Lasam checurile sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra .
1
daca stafidele sunt foarte ucate si nu mai ramane lichid puteti sa adaugati 1 lingura de rom direct in compozitia de chec
2
pentru o aroma desavarsita avem nevoie de un rom de buna calitate