O prajitura rapida si delicioasa.Tot ce avem de facut este sa pregatim crema pe care o intindem intre foi, dupa care o dam la rece.
Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa se infierbante.
Adaugam ciocolata rupta bucati si cafeaua instant diluata in putina apa.
Tinem la foc pana crema se leaga, dam jos si lasam sa se racoreasca.
Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu crema racorita (nu rece) si lichiorul de cafea. Alternam foile cu crema, ultima fiind foaia de napolitana.
Peste prajitura asezam un tocator de lemn. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore.
Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura in strat neuniform.
Portionam prajitura in momentul servirii. Pastram prajitura la rece.
1
alegeti un unt de calitate pentru reusita cremei
2
daca nu aveti o craticioara cu fund dublu bateti crema la bain-marie.