Cred că știți deja că nouă ne plac mult prăjiturile cu dovleac, dar și cele cu ciocolată. Combinația celor două e absolut delicioasă și vă invit să o încercați și voi.
Dovleacul se curăță de semințe, se taie în felii potrivite și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.
Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță de coajă.
Se pune pulpa dovleacului într-o sită și se lasă să se scurgă bine.
Se dă ciocolata pe răzătoarea mare sau se taie în bucățele. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate.
Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.
Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până când se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și se mixează bine.
Se adaugă și pulpa de dovleac bine răcită și foarte bine scursă. Dacă dovleacul nu a pierdut toată apa în timpul în care a stat în sită, se stoarce și abia apoi se adaugă peste crema de unt. Se adaugă mixul de făină în crema de unt și se amestecă bine.
Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus.
Se toarnă aluatul în formele de mini-chec unse cu unt.
Se coc, în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 30-40 de minute, până când trec testul cu scobitoarea.
Se scot din forme, se lasă să se răcească, apoi se servesc cu poftă.