Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de porc cu leustean, mazare...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare . Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului....Citeste continuarea
Desert tort cappuccino
Postat de: ancutsa in TorturiPandișpanul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, esența de vanilie, uleiul, apa și îndulcitorul. Apoi se adaugă...Citeste continuarea
Ragu de caprioara
Postat de: katty in Mancaruri cu carnePutem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire,...Citeste continuarea
Desert bezele cu ciocolata
Postat de: RODIMUR in DulciuriAlbușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie,...Citeste continuarea
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPreparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas: Aluat pentru Branzoaice pufoase: Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea....Citeste continuarea
Desert tort de zapada, cu nuca si...
Postat de: panacris in TorturiUntul la temperatura camerei se amestecă energic cu cele două tipuri de zahăr, zahărul vanilinat și sarea, până ce se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă ouăle, rând pe...Citeste continuarea
Ficat turcesc
Postat de: reisnaor_2006 in FicatPentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul. ...Citeste continuarea
Musuroi de cartita din carne...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCarnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume si orez
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se...Citeste continuarea
Salata Floare de nufar, cu oua, ton...
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos). Se spală roșiile, se șterg cu...Citeste continuarea
Desert tort ciocolatos
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiPentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C. Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul. ...Citeste continuarea
Sepie la gratar
Postat de: cristeena20 in Fructe de mareIdeal e sa cumparam sepie proaspata pentru a o face la gratar; aici depinde de gustul fiecaruia-daca vrem cu cerneala, nu o curatam in interior, dar se poate si curata. Sotul meu a lasat-o cu...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu branza de...
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriIncalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre...Citeste continuarea
Tocanita de calamari
Postat de: cristeena20 in Fructe de mareEu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si i-am taiat in bucati potrivite; Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa, ardeiul solzisori si le punem la...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu sos de ciuperci
Postat de: cristeena20 in PuiPieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru...Citeste continuarea
Tortulet aperitiv pentru copii
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele). Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc. Se...Citeste continuarea
Ciorba de legume, dreasa cu...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Salata cu mini mozzarella si rosii...
Postat de: RODIMUR in SalateOuăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele. Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă. Se curăță ceapa, se spală și se feliază...Citeste continuarea
Desert prajitura tricolora
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam...Citeste continuarea
Chifle cu surprize
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul. Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se...Citeste continuarea
Desert chec cu iaurt, nuci si...
Postat de: mihaelar63 in PrajituriPregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina. Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si...Citeste continuarea
Desert rulada Tiramisu
Postat de: RuxyRux in PrajituriCrema Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si caise
Postat de: katty in PrajituriSeparam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, iaurtul si caisele deshidratate taiate cubulete mici....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....Citeste continuarea
Desert prajitura 1 martie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAlbusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si...Citeste continuarea
Pui umplut
Postat de: katty in PuiSpalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior si il lasam la rece...Citeste continuarea
Friptura de vacuta cu cartofi...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei. Cartofii se coc la cuptor, se curata si...Citeste continuarea
Coaste de porc in bere cu cartofi
Postat de: katty in PorcPunem bucatile de coasta intr-un vas cu capac, adaugam sare, piper, cimbru si boia dulce/iute dupa gust. Masam putin carnea, apoi turnam bere cat sa acopere coastele. Punem capacul si dam vasul la...Citeste continuarea
Ciorba de bob
Postat de: katty in CiorbeIn jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi ceapa tocata fin,...Citeste continuarea
Tocanita de pipote si inimi cu...
Postat de: Bucataras in PuiSpala si curata bine pipotele si inimile. Toaca marunt ceapa si usturoiul si pune-le la calit in ulei incins. Amesteca si adauga pipotelele si inimioarele. Condimenteaza cu sare, piper,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac, crema...
Postat de: lucy2002 in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul. Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de...Citeste continuarea
Desert tort Primavara -Minodora
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare le mixam bine pana isi dubleaza volumul, pentru ca nu am avut nevoie de un blat inalt, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Apoi adaugam...Citeste continuarea
Desert tort Toni
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....Citeste continuarea
Mancarica de ardei copti in sos de...
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCeapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat)....Citeste continuarea
Ciorba cu stiuca si peste afumat
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeBucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin . Fierbeti stiuca timp 10 minute dupa ce da apa in clocot ....Citeste continuarea
Paine de casa cu faina semi si...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe amesteca doua linguri de faina cu zahar, drojdie si 100 ml apa calduta. Lasati amestecul sa creasca cam 15 minute pana incepe sa faca bule . Se aduga pe rand faina ,...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta a la grec
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece. Daca este nevoie se spumeaza zeama. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri de casa cu bors,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină...Citeste continuarea
Creveti cu noodles de orez,...
Postat de: mihaelar63 in PasteLamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja . Ceapaverde -partea alba si usturoiul se feliaza . Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire...Citeste continuarea
Salata de vinete cu praz, rosii si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi . Acest...Citeste continuarea
Pizza cu branzeturi, ciuperci si...
Postat de: ancutsa in PizzaSe curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte. Se...Citeste continuarea
Desert coronita Pavlova, cu frisca...
Postat de: RODIMUR in TorturiPentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vitel
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie . Sotati legumele maruntite in...Citeste continuarea
Frigarui cu porc si legume
Postat de: ancutsa in PorcSe taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii...Citeste continuarea
Unt din mango cu seminte de chia...
Postat de: ctlina in DulciuriCuratati fructul de coaja si taiati pulpa lui in bucati. Puneti-le intr-o oala pe foc cu 80 ml de apa (adaugati zahar brun daca doriti). Aduceti la fierbere, amestecati si lasati sa scada...Citeste continuarea
Desert vafe crocante dulci ( reteta...
Postat de: ctlina in DulciuriUntul moale sau topit se amestecă cu celelalte ingrediente ale rețetei. Trebuie să iasă un aluat destul de lichid. Aparatul de vafe (sărățele) se încinge, nu e nevoie să...Citeste continuarea
Biban la cuptor, cu lamai confiate
Postat de: ctlina in PesteIncalziti cuptorul la 180°C. Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie. Curatati si taiati ciupercile felii. Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de...Citeste continuarea
Supa de legume cu taietei
Postat de: cristinutanicolita in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb legumele se fac taietei. Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă...Citeste continuarea
Salata cu rucola, pere si gorgonzola
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate...Citeste continuarea
Desert tort cu bezea, frisca si...
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă...Citeste continuarea