O prajitura cu un gust demential dintre ciocolata si vanilie, blatul insiropat atat cat trebuie, nu foarte dulce si super delicioasa!:x
Pentru blat:
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Intr-o tava de dimensiunea 32-35cm pe care o tapetam cu hartie de copt turnam compozitie obtinuta, nivelam frumos, apoi dam tava la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, lasam sa se raceasca complet, apoi il taiem in 2 pe orizontala.
Pentru sirop: Incalzim apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da un clocot, apoi lasam la racit.
Cantitatile sunt dupa preferinte, cat de insiropat sau nu, sa fie blatul!!!
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foile de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam.
Pentru crema de vanilie:
Intr-un ibric marisor, punem pe foc laptele impreuna cu plicul de budinca, zaharul si putina esenta de vanilie. Amestecam continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Oprim focul si lasam sa se raceasca complet, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o crusta deasupra.
Mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu budinca de vanilie racita, iar in final obtinem o crema de vanilie pufoasa si usor de intins.
Asamblare:
In tava in care am copt blatul, am asezat aceeasi hartie de copt dar intoarsa invers (economie :)) ) deoarece nu am tava cu peretii detasabili in forma dreptunghiulara si asa mai inventam si alceva :D.
Punem prima foaie de blat, insiropam bine, asezam mousse-ul de ciocolata si dam la rece pana se intareste crema. (Ca nota: Acum este momentul sa ne ocupam de crema de vanilie)!!!
Dupa ce crema s-a intarit, asezam si cealalta foaie de blat, iar acum...ATENTIE...asezam un tocator peste blat, intoarcem prajitura invers, scoatem tava si hartia de copt, inlocuim cu un platou si rasturnam din nou prajitura cu fata in sus, dar conteaza ca am scos-o din tava ;).
Aceasta operatiune trebuie sa fie foarte rapida pentru a nu lasa greutate prea mare pe mousse ;)
Insiropam si foaia a doua, apoi intindem crema de vanilie, nivelam frumos, iar la final decoram cu ciocolata data pe razatoare.
O super bunatate de prajitura!!!
1
Puteti monta prajitura direct in tava daca este pentru familie si nu pentru musafiri, dar asta inseamna sa eliminati hartia de copt!