Desert prajitura cremoasa alb si negru

de trifadalia in Prajituri, 21 Apr 2020 | 2133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 gr untura
  • 1 lingurita sare
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • lapte cat ia
  • pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 4 linguri de faina
  • 250 gr unt
  • 1 lngura cacao
  • Ingrediente glazura:
  • 150 gr zahar praf
  • 3 linguri de cacao
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cremoasa alb si negru:

Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si bun pentru intins. Laptele se pute tot pe rand pentru a nu scapa mai mult . Aluatul rezultat se imparte in trei si se coc pe dosul unei tavi care se unge cu ulei. Fiecare foaie se coace 10 minute la 150 de grade. 

Pentru crema se amesteca faina cu 2 linguri din cantitatea de zahar si cu laptele  care se pun la foc sa fiarba pana se ingroasa compozitia.

Se pune o lingura de cacao intr-un castron si se adauga jumatate din crema fiarta peste amestecand sa se incorporeze toata cacaua in ea, apoi se lasa ambele creme sa se raceasca. cand cremele s-au racit cantitatea de unt si de zahar se imparte in doua, astfel amestecandu-se jumatate din unt si zahar cu crema de vanilie iar cealalta jumatate de unt si zahar cu crema de cacao.

Se umple foile fiecare foaie cu cate o crema , iar deasupra se toarna glazura care se prepara asa:zaharul praf se amesteca cu cacaua si cu cele 4 linguri de apa si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine una cu alta apoi se adauga si uleiul amestecand continuu pana cand intra in compozitie tot uleiul. Glazura rezultata se pune peste intreaga prajitura. Ciocolata alba se rupe intr-un bol si se pune in cuptorul cu microunde pentru 1 minut pana cand se topeste in totalitate si cu o lingurita se picura peste glazura cea deagra . 

TIPS-URI

1

praful de copt se pune nestins

2

untul si zaharul din crema se bat foarte bine cu mixerul pana se formeaza o crema de unt spumoasa, dupa care se incorporeaza fiecare crema pe rand ( cea de vanilie si cea de cacao)

3

apa pentru glazura inainte de a se pune peste zahar si cacao se pune la fiert sa dea un clocot

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cremoasa alb si negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure