Aperitiv saratele Papucei

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2020 | 1724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 1/2 pachet de drojdie
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr sunca afumata
  • 100 gr smantana
  • 200 gr cascaval
  • 1 ceapa micapentru uns aluatul:
  • 1 ou
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele Papucei:

Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se  incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca efectul de dospire. In mijlocul aluatului se face un crater ( o gaura) in care se toarna laptele cu drojia care deja si-a inceput actiunea de dospire (formandu-se niste bilute deasupra laptelui) se adauga si restul ingredientelor ( oul si uleiul), ulei care se pune treptat si se framanta foarte bine pentru cca 20 de minute pentru a se amesteca foarte bine totul. Se lasa la cald timp de o ora sa dospeasca aluatul. 

Intre timp se prepara compozitia si anume ceapa se rade pe razatoarea cu gauri mici si se pune la calit in putin ulei. Pastrama se macina si se adauga peste ceapa calita, iar la final se adauga si smantana, cand este rece compozitia se rade cascavalul in umplutra si se amesteca foarte bine.

Dupa dospirea aluatului, se intinde coca de 1 cm pe masa se iata patrate iar in mijloc se pune umplutura  pe diagonala si marginile din diagonala se suprapun lipindu-se foarte bine intre ele sa nu se desfaca la copt. 

Deasupra se unge cu oul batut si se poate presara desupra diferite seminte( susan, chimen, mac sau char in)

Tava se coace la 160 de grade pentru aproximativ 25 de minute. 

TIPS-URI

1

toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei

2

pentru uns cu ou se va folosi o pensula de 3-4 cm de lata si foarte ingusta care se spala foarte bine dupa fiecare utilizare

3

Pentru umplutura eu am ales piept de curcan afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele Papucei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada colorata cu spanac