Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca efectul de dospire. In mijlocul aluatului se face un crater ( o gaura) in care se toarna laptele cu drojia care deja si-a inceput actiunea de dospire (formandu-se niste bilute deasupra laptelui) se adauga si restul ingredientelor ( oul si uleiul), ulei care se pune treptat si se framanta foarte bine pentru cca 20 de minute pentru a se amesteca foarte bine totul. Se lasa la cald timp de o ora sa dospeasca aluatul.
Intre timp se prepara compozitia si anume ceapa se rade pe razatoarea cu gauri mici si se pune la calit in putin ulei. Pastrama se macina si se adauga peste ceapa calita, iar la final se adauga si smantana, cand este rece compozitia se rade cascavalul in umplutra si se amesteca foarte bine.
Dupa dospirea aluatului, se intinde coca de 1 cm pe masa se iata patrate iar in mijloc se pune umplutura pe diagonala si marginile din diagonala se suprapun lipindu-se foarte bine intre ele sa nu se desfaca la copt.
Deasupra se unge cu oul batut si se poate presara desupra diferite seminte( susan, chimen, mac sau char in)
Tava se coace la 160 de grade pentru aproximativ 25 de minute.
1
toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei
2
pentru uns cu ou se va folosi o pensula de 3-4 cm de lata si foarte ingusta care se spala foarte bine dupa fiecare utilizare
3
Pentru umplutura eu am ales piept de curcan afumat