Paine impletita

de Trifoicupatrufoi in Piine, 21 Apr 2020 | 2402 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 10 gr drojdie uscata (sau 1 cub de 25 gr drojdie )
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 galbenus + putin susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

 Pentru inceput adaugam drojdia uscata in laptele caldut. Cernem faina, adaugam sarea, cele 2 oua si laptele amestecat cu drojdie. Apoi adaugam uleiul si framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.

Se lasa la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul astfel crescut se imparte in doua si fiecare parte in trei parti. Impletim din trei rulouri o painica. Se obtin 2 paini impletite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa dospit vreo 20 minute. Le ungem cu galbenus de ou si presaram susan.

Se coc 30 minute la 180 grade C, in cuptorul preincalzit in prealabil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite