M-am inspirat de aici https://prajituricisialtele.ro/2019/03/21/paine-cu-leurda/
"Aluaturi de casa"
Leurda spalata bine o taiem bucati,adaugam intr-un vas mai inalt,apa si cu ajutorul blenderului de mana le mixam pana ce are consistenta unui sos mai gros.
Cernem faina,adaugam sare,zaharul,le amestecam si facem o adancitura in mijloc,
Adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda,sosul de leurda,la inceput amestecam cu lingura dupa care framantam cu mana,adaugand treptat apa calduta.
Framantam pana ce rezulta un alut omogen,adaugam uleiul si mai framantam cca 1-2 min.
Acoperim cu folie alimetara si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.
Aici fiecare face cum doreste,poate sa imparta aluatul si sa faca chifle sau baghete.
Eu am preferat sa fac o paine simpla impletita in 3 si una cu dulceaa de ardei iute.
Pentru painea cu dulceata am intis bata de aluat pe masa infainata sub forma unui dreptunghi,am uns cu dulceata,am rulat cat mai strans sub forma unui sul.
Am taiat ruloul in 2 si am impletit,
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 15 min.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana ce se rumeneste frumos.