Aluaturi de casa
Imi place foarte mult sa pregatesc tarte si de data aceasta am pregatit una cu branza si afine.
Untul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Afinele se spala si se amesteca cu o lingura de zahar.
Branza de vaca se rade si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, esenta de rom si oul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru infainata.
Se pune aluatul intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se aseaza o foaie de copt peste aluat si se pun diverse boabe uscate.
Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se coace un pic.
Se scoate tava de la cuptor, se indeparteaza foaia de copt cu boabele si se adauga umplutura de branza. Pe deasupra se pun afinele din loc in loc si se introduce tava din nou la cuptor pana cand tarta este rumenita frumos.