Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul.
Vinetele si ardeiul kapia le coacem pe plita si le curatam. Putem coace si gogosarul. Eu l-am lasat necopt de data aceasta.
Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.
Lasam ceapa...
Pregatim foile:
Mixam bine oul cu zaharul si vanilia. Adaugam apoi untul si laptele si omogenizam. Urmeaza apoi amoniacul iar apoi faina putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de mana. Acoperim si lasam sa stea doua ore.
Impartim apoi aluatul in...
Spalam rosiile si le taiem pe jumatate. Condimentam cu sare si piper si adaugam 1 lingura ulei de masline si pesmetul. Amestecam bine, fara a zdrobi rosiile.
Punem rosioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana 15-20 de minute.
Intre timp fierbem spaghetele conform...
Curatam ceapa si ardeii. Taiem ceapa julienne iar ardeii bastonase. Castravetii si gogonelele le taiem felii subtirele. Punem totul intr-un castron incapator si adaugam sare dupa gust. Amestecam bine si lasam sa stea peste noapte. A doua zi stoarcem bine legumele si le asezam in borcanele spalate...
Pregatim blatul:
Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul...
Spalam bine pulpele si le taiem pe jumatate apoi le condimentam cu sare si piper
Ungem un vas cu ulei si asezam pulpele.
Curatam ceapa apoi o taiem ceapa juliene. Spalam si prunele, le scoatem samburii si le taiem sferturi.
Punem ceapa si prunele in tava cu pulpele. Turnam deasupra vinul...
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat o lingura de zahar. Lasam sa activeze 5 minute.
Cernem faina intr-un vas. Facem o gaura in mijloc in care punem oul si drojdia dospita. Adaugam restul de zahar iar pe margini presaram sarea. Incepem sa framanatma si adaugam treptat...
Curatam ceapa si o tocam marunt. Sotam ceapa in 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa iar apoi adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam 2-3 minute pe foc.
Curatam fasolea si o rupem bucati mai mici si o adaugam peste ceapa si ardei. Adaugam apa cat sa acopere fasolea. Condimentam cu sare si piper...
Preparare Placinta cu branza
Incepem cu framantatul aluatului.
Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca.
Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele...
Iata cum am preparat aceasta reteta de Fursecuri cu scortisoara si nucsoara
Mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam apoi oul si mixam pana se omogenizeaza.
Amestecam praful de copt cu faina si scortioara si le amestecam in compozitia de unt....
Blatul:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza.
Mixam bine apoi adaugam cafeaua rece si lichiorul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam usor in crema de ou.
Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si...
Mod de preparare pentru Chiftele de dovlecei
Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa.
Stoarcem bine dovlecelul si adaugam oul, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi adaugam...
Curatam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam telina taiata cubulete.
Adaugam apa si putina sare si lasam sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote...
Curatam ciupercile si le punem la fiert in apa in care am pus piper boabe, 1 frunza de dafin, sare si oregano. Lasam sa fiarba 5 minute apoi le scurgem bine de apa.
Tocam foarte marunt ciupercile, ceapa si usturoiul. Eu am folosit robotul. Adaugam apoi oul si felia de paine inmuiata in...
Iata cum am preparat reteta de Clatite cu urda si gem de afine
Pentru aluatul de clatite am folosit retata Gabitze i.
Am amestecat laptele cu zaharul si galebnusurile. Am adaugat apoi faina si praful de sare si am inceput sa mixez. Am adaugat apoi untul moale iar la final apa...
Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare).
Dupa ce am...
Taiem ciocolata bucatele mici iar stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 15 minute Mixam bine galbenusurile cu zaharul (pentru gustul meu este cam mult zahar). Adaugam untul moale si amestecam bine iar apoi adaugam amidonul.
Mixam bine urda si o aromatizam cu scortisoara. O adaugam apoi...
Curatam ceapa si o taiem marunt. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si mai lasam 1 minut.
Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva...
Pentru umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama. Dam apoi deoparte si lasam sa se racoreasca.
Adaugam scortisoara macinata si cele 2 mere taiate...
Curatam ceapa si o taiem marunt. La fel procedam si cu usturoiul.
Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si 3 linguri de apa. Sotam ceapa si usturoiul cateva minute.
Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii mai subtirele. Adaugam sare si lasam sa fiarba pana scade tot...
Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper.
Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o...
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi treptat zaharul pudra si mixam bine.
Nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana nu se topeste celalalt. Va rezulta o spuma groasa si lucioasa care formeaza tzepi la atingere.
Adaugam apoi amidonul si otetul si mai mixam 1...
Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros.
Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata.
Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica.
Cand a inceput sa se...
Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi esenta de vanilie.
Adaugam usor uleiul si amestecam bine iar apoi adaugam apa. Praful de copt il amestecam cu faina iar apoi le incorporam in aluat.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam spuma...
Dupa ce am spalat ciresele, le-am indepartat coditele apoi le-am scos samburii. Operatiunea se scoatere a samburilor am dus-o la bun sfarsit cu ajutorul lui Silviu si a aparatului se scos samburii (doua "lucruri" utile la casa omului :D).
Intr-o oala incapatoare punem cate un rand de...
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea. Drojdia o dizolvam cu zaharul in putina apa calduta apoi o adaugam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam usor restul de apa apoi uleiul.
Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul si lasam la crescut...
Eu am pregatit aluatul in robot, dar pentru cine vrea sa framante aluatul cu mana, poate proceda in felul urmator:
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte batut caldut si lasam sa creasca putin. Intr-un castron cernem faina si presaram pe margine sarea. Adaugam in mijlocul...
Batem ouale cu sare si piper iar apoi adaugam cimbrul tocat marunt si laptele. Taiem ceapa iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Incingem uleiul intr-o tigaie si presaram malaiul. Lasam putin pana incepe sa se rumeneasca.
Adaugam ouale batute iar cand incep sa se inchege...
Taiem pulpele pe jumatate si le rumenim in untul incins. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si mai intorcem pulpele o data.
Adaugam apoi apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand sunt aproape fierte luam capacul jos si mai lasam sa fiarba pana scade...
Pregatim margaretele:
Mixam bine untul cu zaharul si galbenusurile. Batem bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam spuma peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina treptat si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de mana.
Rupem bucatele de aluat si il punem in formele...
Zacusca de vinete
Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul. Vinetele si ardeiul kapia le coacem pe plita si le curatam. Putem coace si gogosarul. Eu l-am lasat necopt de data aceasta. Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita. Lasam ceapa...
Prajitura cu foi si crema caramel
Pregatim foile: Mixam bine oul cu zaharul si vanilia. Adaugam apoi untul si laptele si omogenizam. Urmeaza apoi amoniacul iar apoi faina putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat omogen, care nu se lipeste de mana. Acoperim si lasam sa stea doua ore. Impartim apoi aluatul in...
Spaghete cu rosii coapte
Spalam rosiile si le taiem pe jumatate. Condimentam cu sare si piper si adaugam 1 lingura ulei de masline si pesmetul. Amestecam bine, fara a zdrobi rosiile. Punem rosioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana 15-20 de minute. Intre timp fierbem spaghetele conform...
Salata de toamna
Curatam ceapa si ardeii. Taiem ceapa julienne iar ardeii bastonase. Castravetii si gogonelele le taiem felii subtirele. Punem totul intr-un castron incapator si adaugam sare dupa gust. Amestecam bine si lasam sa stea peste noapte. A doua zi stoarcem bine legumele si le asezam in borcanele spalate...
Prajitura "Tavalita"
Pregatim blatul: Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul...
Pulpe de pui cu prune si vin
Spalam bine pulpele si le taiem pe jumatate apoi le condimentam cu sare si piper Ungem un vas cu ulei si asezam pulpele. Curatam ceapa apoi o taiem ceapa juliene. Spalam si prunele, le scoatem samburii si le taiem sferturi. Punem ceapa si prunele in tava cu pulpele. Turnam deasupra vinul...
Spirala cu prune si mac
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat o lingura de zahar. Lasam sa activeze 5 minute. Cernem faina intr-un vas. Facem o gaura in mijloc in care punem oul si drojdia dospita. Adaugam restul de zahar iar pe margini presaram sarea. Incepem sa framanatma si adaugam treptat...
Fasole pastai cu usturoi
Curatam ceapa si o tocam marunt. Sotam ceapa in 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa iar apoi adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam 2-3 minute pe foc. Curatam fasolea si o rupem bucati mai mici si o adaugam peste ceapa si ardei. Adaugam apa cat sa acopere fasolea. Condimentam cu sare si piper...
Placinta cu branza
Preparare Placinta cu branza Incepem cu framantatul aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele...
Fursecuri cu scortisoara si nucsoara
Iata cum am preparat aceasta reteta de Fursecuri cu scortisoara si nucsoara Mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam apoi oul si mixam pana se omogenizeaza. Amestecam praful de copt cu faina si scortioara si le amestecam in compozitia de unt....
La multi ani mama!
Blatul: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam uleiul incet, ca la maioneza. Mixam bine apoi adaugam cafeaua rece si lichiorul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam usor in crema de ou. Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si...
Chiftele de dovlecei
Mod de preparare pentru Chiftele de dovlecei Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa. Stoarcem bine dovlecelul si adaugam oul, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi adaugam...
Ciorba de legume
Curatam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam telina taiata cubulete. Adaugam apa si putina sare si lasam sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote...
Chiftele de ciuperci
Curatam ciupercile si le punem la fiert in apa in care am pus piper boabe, 1 frunza de dafin, sare si oregano. Lasam sa fiarba 5 minute apoi le scurgem bine de apa. Tocam foarte marunt ciupercile, ceapa si usturoiul. Eu am folosit robotul. Adaugam apoi oul si felia de paine inmuiata in...
Clatite cu urda si gem de afine
Iata cum am preparat reteta de Clatite cu urda si gem de afine Pentru aluatul de clatite am folosit retata Gabitze i. Am amestecat laptele cu zaharul si galebnusurile. Am adaugat apoi faina si praful de sare si am inceput sa mixez. Am adaugat apoi untul moale iar la final apa...
Dulceata de visine
Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare). Dupa ce am...
Tarta cu urda si ciocolata
Taiem ciocolata bucatele mici iar stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 15 minute Mixam bine galbenusurile cu zaharul (pentru gustul meu este cam mult zahar). Adaugam untul moale si amestecam bine iar apoi adaugam amidonul. Mixam bine urda si o aromatizam cu scortisoara. O adaugam apoi...
Tocanita de vitel
Curatam ceapa si o taiem marunt. Intr-o cratita incingem uleiul impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam apoi ardeiul taiat cubulete si mai lasam 1 minut. Carnea o taiem bucati potrivite si o punem peste ceapa si ardei. Amestecam de cateva...
Tarta cu mere (2)
Pentru umplutura: Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama. Dam apoi deoparte si lasam sa se racoreasca. Adaugam scortisoara macinata si cele 2 mere taiate...
Penne cu ciuperci
Curatam ceapa si o taiem marunt. La fel procedam si cu usturoiul. Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si 3 linguri de apa. Sotam ceapa si usturoiul cateva minute. Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii mai subtirele. Adaugam sare si lasam sa fiarba pana scade tot...
Escalop de porc cu ciuperci
Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper. Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o...
Pavlova
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi treptat zaharul pudra si mixam bine. Nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana nu se topeste celalalt. Va rezulta o spuma groasa si lucioasa care formeaza tzepi la atingere. Adaugam apoi amidonul si otetul si mai mixam 1...
Gem de zmeura
Am amestecat piureul de zmeura cu zaharul si le-am pus pe foc intr-o oala cu fundul gros. Am lasat sa fiarba la foc mic si am adunat spuma formata. Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca de oala. Nu a trebuit fiert mult, pentru ca a fost o cantitate mica. Cand a inceput sa se...
Prajitura zebra cu visine
Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi esenta de vanilie. Adaugam usor uleiul si amestecam bine iar apoi adaugam apa. Praful de copt il amestecam cu faina iar apoi le incorporam in aluat. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam spuma...
Dulceata de cirese amare
Dupa ce am spalat ciresele, le-am indepartat coditele apoi le-am scos samburii. Operatiunea se scoatere a samburilor am dus-o la bun sfarsit cu ajutorul lui Silviu si a aparatului se scos samburii (doua "lucruri" utile la casa omului :D). Intr-o oala incapatoare punem cate un rand de...
Paine de casa
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea. Drojdia o dizolvam cu zaharul in putina apa calduta apoi o adaugam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam usor restul de apa apoi uleiul. Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul si lasam la crescut...
Cozonac cu urda si lapte batut
Eu am pregatit aluatul in robot, dar pentru cine vrea sa framante aluatul cu mana, poate proceda in felul urmator: Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si putin lapte batut caldut si lasam sa creasca putin. Intr-un castron cernem faina si presaram pe margine sarea. Adaugam in mijlocul...
Omleta in crusta de malai
Batem ouale cu sare si piper iar apoi adaugam cimbrul tocat marunt si laptele. Taiem ceapa iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Incingem uleiul intr-o tigaie si presaram malaiul. Lasam putin pana incepe sa se rumeneasca. Adaugam ouale batute iar cand incep sa se inchege...
Pulpe de pui cu smantana si tarhon
Taiem pulpele pe jumatate si le rumenim in untul incins. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si mai intorcem pulpele o data. Adaugam apoi apa cat sa le cuprinda. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape fierte luam capacul jos si mai lasam sa fiarba pana scade...
Margarete cu inghetata de kiwi si menta
Pregatim margaretele: Mixam bine untul cu zaharul si galbenusurile. Batem bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam spuma peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina treptat si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Rupem bucatele de aluat si il punem in formele...