Pentru tortul pe care l-am facut mamei mele am primit in schimb o plasa de fasole pastai. Cred ca am iesit in pierdere :))). Nu mai facusem de multa vreme fasole scazuta, iar acum am avut ocazia ;). Pentru mofturosi se poate pune si ceva de origine animala langa fasole :)).
Curatam ceapa si o tocam marunt. Sotam ceapa in 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa iar apoi adaugam ardeiul taiat cubulete. Lasam 2-3 minute pe foc.
Curatam fasolea si o rupem bucati mai mici si o adaugam peste ceapa si ardei. Adaugam apa cat sa acopere fasolea. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba. Cand e aproape fiarta fasolea adaugam bulionul si rosiile taiate marunt.
Urmeaza apoi cimbrul si usturoiul pisat. Lasam sa mai fiarba putin, pana cand fasolea este moale.
Stingem focul si servim calda cu patrunjel verde tocat.