Supa de pui si ciuperci cu smantana

de ANCA in Supe, 5 Noi 2010 | 13274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci proaspete
  • un pachet de aripioare de pui
  • 2 morcovi
  • o telina medie
  • o ceapa
  • albitura (pastarnac, patrunjel)
  • un ardei rosu
  • cimbru
  • 500 g smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • o legatura de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui si ciuperci cu smantana:

Aripioarele se pun la fiert, se spumeaza.

Intr-o tigaie, punem la inabusit ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile feliute, presaram cimbru, putina sare si piper si lasam pe foc cam 5 minute.

In cratita cu aripioare adaugam radacinoasele taiate marunt, le lasam sa clocoteasca putin, apoi punem si ciupercutele.

Intre timp, smantana o amestecam cu 2 galbenusuri de ou, peste care punem un polonic de zeama fierbinte din supa si amestecam din nou rapid.

Cand legumele sunt fierte, adaugam in supa si smantana, amestecam bine si lasam sa dea cateva clocote, apoi dregem supa cu sare, piper, zeama de la o lamaie si punem patrunjelul tocat.

A fost minunata!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui si ciuperci cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de ciuperci