Dulceata de visine este preferata mea. Si sprea rusinea mea am uitat sa postez aceasta reteta. Am facut dulceata acum 2 saptamani, dar am uitat de ea :). Dar vreau totusi sa va arat si voua ce mi-a iesit...
Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare).
Dupa ce am curatat visinele le punem intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam ~1 ora si mai amestecam din cand in cand.
Punem apoi oala pe foc (eu am folosit si de aceasta data o plita pe care am pus-o sub oala). Lasam sa fiarba la foc potrivit si avem grija sa adunam spuma formata deasupra. Trebuie amestecat destul de des, pentru a evita lipirea dulcetii de oala.
Lasam sa fiarba pana se leaga. Testam consistenta picurand cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Daca nu curge dupa ce s-a racit, inseamna ca dulceata noastra este gata.
Adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea 2-3 clocote. Stingem focul si lasam putin sa se racoreasca.
Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si apoi le punem capacul. Intorcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.
A doua zi le putem depozita pentru iarna :).