Probabil ca stiti deja cat de mult imi plac pastele. Sunt bune, se prapara repede si te scot deseori din incurcatura. Asa a fost si cu aceste spaghete, facute in mare graba, dupa o zi de munca :). Rezultatul a fost o masa delicioasa, fara bataie de cap.
Spalam rosiile si le taiem pe jumatate. Condimentam cu sare si piper si adaugam 1 lingura ulei de masline si pesmetul. Amestecam bine, fara a zdrobi rosiile.
Punem rosioarele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana 15-20 de minute.
Intre timp fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Separat punem untul intr-o tigaie incapatoare si adaugam usturoiul taiat feiute subtiri. Lasam cateva minute iar apoi stingem cu jumatatea de pahar de vin. Lasam sa fiarba 5 minute.
Adaugam in tigaie jumatate din rosiile coapte si le zdrobim cu dosul lingurii.
Lasam 1-2 minute sa fiarba iar apoi adaugam restul rosiilor si busuiocul tocat marunt. Daca va place mai picant puteti adauga si putin praf de chili.
La final adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele si stingem focul. Scurgem pastele si le amestecam cu sosul din tigaie. Adaugam branza rasa si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Servim calde. Va garantez ca au fost o bunatate :).