Margarete cu inghetata de kiwi si menta

de La Ancuta in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 4422 vizualizari

 

Cum bine stiti, nu refuz niciodata o inghetata...sau doua...sau trei :))). Pentru inghetata m-am inspirat de la Gaby iar margaretele le am din caietul mamei mele dragi (ea le umplea cu crema).

 

INGREDIENTE

  • Pentru margarete:
  • 150 g unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • ~20 linguri faina
  • Pentru inghetata:
  • 650 g smantana pentru frisca
  • 7 linguri zahar
  • 4 galbenusuri + 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 kiwi
  • 5 linguri sirop de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margarete cu inghetata de kiwi si menta:

Pregatim margaretele:

Mixam bine untul cu zaharul si galbenusurile. Batem bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam spuma peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina treptat si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de mana.

Rupem bucatele de aluat si il punem in formele unse cu unt, apasand cu degetul. Dam formele la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor

Pregatim apoi inghetata:

Mixam bine smantana cu zaharul iar apoi o dam la frigider. Amestecam galbenusurile cu zaharul iar apoi le punem pe foc mic, pana se topeste zaharul. Amestecam continuu. Dam apoi deoparte si lasam sa se raceasca. Curatam fructele de kiwi si le pasam cu furculita. Scurgem sucul lasat si apoi adaugam siropul de menta. Amestecam frisca batuta cu galbenusurile racite iar apoi o impartim in doua parti.

Una din parti o punem peste kiwi si amestecam usor pana se omogenizeaza. In frisca ramasa adaugam zaharul vanilat.

Intr-un vas punem 2-3 linguri din compozitia de vanilie iar apoi 2-3 linguri din cea de kiwi cu menta. Alternam cele doua compozitii, pana le epuizam.

Dam apoi vasul la congelator pentru 3-4 ore. Scoatem apoi inghetata de la congelator. Umplem fiecare margareta cu inghetata si ornam cu caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete cu inghetata de kiwi si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine