Cum bine stiti, nu refuz niciodata o inghetata...sau doua...sau trei :))). Pentru inghetata m-am inspirat de la Gaby iar margaretele le am din caietul mamei mele dragi (ea le umplea cu crema).
Pregatim margaretele:
Mixam bine untul cu zaharul si galbenusurile. Batem bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam spuma peste compozitia de galbenusuri. Adaugam faina treptat si framantam pana nu se mai lipeste aluatul de mana.
Rupem bucatele de aluat si il punem in formele unse cu unt, apasand cu degetul. Dam formele la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor
Pregatim apoi inghetata:
Mixam bine smantana cu zaharul iar apoi o dam la frigider. Amestecam galbenusurile cu zaharul iar apoi le punem pe foc mic, pana se topeste zaharul. Amestecam continuu. Dam apoi deoparte si lasam sa se raceasca. Curatam fructele de kiwi si le pasam cu furculita. Scurgem sucul lasat si apoi adaugam siropul de menta. Amestecam frisca batuta cu galbenusurile racite iar apoi o impartim in doua parti.
Una din parti o punem peste kiwi si amestecam usor pana se omogenizeaza. In frisca ramasa adaugam zaharul vanilat.
Intr-un vas punem 2-3 linguri din compozitia de vanilie iar apoi 2-3 linguri din cea de kiwi cu menta. Alternam cele doua compozitii, pana le epuizam.
Dam apoi vasul la congelator pentru 3-4 ore. Scoatem apoi inghetata de la congelator. Umplem fiecare margareta cu inghetata si ornam cu caramel.