Paine de casa

de La Ancuta in Piine, 20 Iul 2011 | 12364 vizualizari

 

Inca o reteta de paine marca Ruxy.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 13 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea. Drojdia o dizolvam cu zaharul in putina apa calduta apoi o adaugam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam usor restul de apa apoi uleiul.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul si lasam la crescut timp de 1 ora.

Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in doua parti egale. Din fiecare bila de aluat modelam cate un snur. Rasucim cele doua snururi si asezam painea in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la crescut pentru inca 20 de minute. Dam apoi painea la cuptor, la foc potrivit timp de 40 de minute.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Are un gust minunat, iar casa miroase a paine proaspata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba glazurata in vasul roman