Paine de casa

de La Ancuta in Piine, 20 Iul 2011 | 12694 vizualizari

 

Inca o reteta de paine marca Ruxy.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 13 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea. Drojdia o dizolvam cu zaharul in putina apa calduta apoi o adaugam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam usor restul de apa apoi uleiul.

Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul si lasam la crescut timp de 1 ora.

Dupa ce a crescut rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in doua parti egale. Din fiecare bila de aluat modelam cate un snur. Rasucim cele doua snururi si asezam painea in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la crescut pentru inca 20 de minute. Dam apoi painea la cuptor, la foc potrivit timp de 40 de minute.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.

Are un gust minunat, iar casa miroase a paine proaspata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini franzelute cu lapte si unt