Placinta cu branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2011 | 8042 vizualizari

 

Astazi va invit la o delicioasa placinta cu branza

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina alba
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita chimen
  • Umplutura:
  • 300-400 g cas sau branza framantata
  • 300-400 g urda
  • sare (in cazul in care folositi cas proaspat)
  • marar verde tocat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Preparare Placinta cu branza

Incepem cu framantatul aluatului.

Dizolvam drojdia in putin lapte in care am adaugat zaharul si lasam putin sa creasca.

Cernem faina intr-un castron si facem o gura in mijloc. Adaugam oul si droajdia activata iar pe margini presaram sarea. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam. Punem si oregano so chimen (daca va place) si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim cu un prosop si lasam la crescut ~ o ora (pana isi dubleaza volumul).

Intre timp pregatim branza. Radem casul pe razatoare si apoi il amestecam cu urda. Adaugam sare dupa gust si mararul iar apoi framantam bine.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in doua iar o parte o intindem cat tava in care vom coace placinta.

Asezam foaia in tava unsa cu ulei. Punem umplutura si apoi nivelam.

Acoperim cu cealalta foaie de aluat. Eu m-am jucat cu aluatul ramas si am decupat cateva floricele :).

Ungem placinta cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.

Lasam placinta cu branza sa se raceasca si apoi portionam.

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv