Pentru umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama. Dam apoi deoparte si lasam sa se racoreasca.
Adaugam scortisoara macinata si cele 2 mere taiate feliute subtiri si amestecam bine.
Pentru blat:
Mixam bine zaharul cu untul pana devine crema. Adaugam apoi oul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. O incorporam in crema de unt si framantam bine. Va rezulta un aluat ferm, nelipicios.
Intindem 2/3 din aluat in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Avem grija sa ridicam putin si pe marginea tavii.
Repartizam merele pe toata suprafata tartei si nivelam.
Din aluatul ramas formam suluri pe care le vom aseza deasupra tartei. Pentru ca mi-au mai ramas cateva bucatele, m-am jucat putin :)
Dam la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste grilajul tartei. Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se racoreasca apoi scoatem usor din tava.
Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si portionam.