publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume
Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor. Pieptul de pui se mărunțește, ceapa și usturoiul verde, de asemenea și se pun într-un castron încăpător....
Desert tort Ecler cu crema caramel
Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un...
Aperitiv clatite cu porumb, rosii, avocado si crema de branza
Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent, făina, laptele și apa minerală până ce se obține un aluat fluid, de consistența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaia specială pentru clătite, Mini Chefs de la...
Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de...
Desert cheescake cu Oreo
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se așează, presează, într-o formă de...
Desert cheesecake cu Pomelo
Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează, într-o formă...
Chefal pe pat de lamaie
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca....
Aperitiv bulete din branza
Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează cu sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate...
Aperitiv cosulete mic dejun, satios
Feliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă bucățelele de bacon, cașcavalul răzuit și oul/ouăle. Se pun la copt în cuptorul preîncins cca....
Coaste gatite lent in bere
Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore. După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg bine și se așază într-un vas cu fundul mai gros, ceaun de regulă, eu însă, am...
Ciorba de ciuperci cu carne de pui
Pieptul de pui și ciupercile, curățate, spălate și mărunțite se pun la fiert în cca. 4000 ml apă rece, neacoperit cca. 15 minute la foc mediu, se spumează la nevoie. Legumele curățate, spălate și tocate grosier (ceapa, ardeiul, morcovii) se pun la călit cca. 5 minute,...
Pilaf cu praz si masline
Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele,...
Salata de cartofi violet
Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Peste cubulețele de cartofi se adaugă,...
Desert placinta simpla cu mere
Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă, apoi se feliază subțire, cu cuțitul sau în cazul meu cu ajutorul robotului, la rindea. Se...
Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure
Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful...
Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti
Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile curățate și tocate grosier, lăsându-se la gătit cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit....
Painici umplute
“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din frigider, adunați-l ușor cu făină și formați pateuri cu orice umplutură!” Așa spune...
Aperitiv trandafiri cu salam
De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele,...
Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure
Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă. Într-o tavă tapetată cu foaie de...
Dulceata din sfecla rosie si ananas
Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat. Între timp se curăță sfecla și ananasul, se toacă cubulețe, eu m-am ajutat cu SmartSaladChef, unul dintre multele mele ajutoare :D și a...
Fulgi de rosii cu leustean
De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi, darrrrr, deshidratorul de legume, încă trona pe masa de lucru din bucătărie, așa că mi-a venit...
Supa de praz cu carne tocata si branza
Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca. 10 minute, apoi se mărunțesc și se adaugă peste amestecul de zarzavaturi. Se adaugă carnea...
Bulion din rosii
Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii, zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă , au de treebă. Sosul obținut se pune la fiert într-o...
Desert cheescake cu fructe de padure
Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții...
Piscacioasa lui Medi - Pasta de ardei iuti
Ardeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător, acoperiți cu o farfurie și o greutate peste, maxim 48 de ore, amestecând din când în...
Supa crema de cartofi cu fructe de mare
Untul și uleiul de măsline se pun în wok-ul încins, după ce s-au omogenizat, se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic, cca. 3 minute. Apoi, se adaugă fructele de mare și creveții, se călesc la foc mărit, cca. 5 minute, apoi se adaugă...
Amestec de legume uscate - VIGITA
Rădăcinoasele se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien. Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază în felii subțiri. Există mai multe variante de a usca legumele. Clasic la soare, pe un pat de...
Salata de andive cu carne de curcan si capere
Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din lichid și se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe. Andivele se taie transversal, se scoate miezul,...
Salata cu fasole alba, rosie, naut si legume de sezon
Mix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător. Ceapa și castraveții se curăță de coajă, se feliază, și se adaugă în mix-ul de fasole. Roșia se...
Taitei cu varza calita
Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!! Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros, se pune uleiul la...