Daaa, stiu ca nu-i de sezon, dar acum i-a venit randul. Este foarte simpla, buna si mai ales satioasa. Spor si pofta buna!
Pieptul de pui și ciupercile, curățate, spălate și mărunțite se pun la fiert în cca. 4000 ml apă rece, neacoperit cca. 15 minute la foc mediu, se spumează la nevoie.
Legumele curățate, spălate și tocate grosier (ceapa, ardeiul, morcovii) se pun la călit cca. 5 minute, în ulei și puțina apă, se asezonează de sare și piper, apoi se adaugă peste carnea de pui și ciupercile fierte și se lasă la fiert, semiacoperit cca. 25 de minute.
Smântâna, gălbenușurile și amidon se amestecă ușor până ce se obține o pasta omogenă, ce se subțiază cu zeamă caldă, apoi se toarnă în fir subțire, ca la maioneză, în ciorbă, atenție, focul să fie oprit sau redus la minimum, până ce se înglobează.
Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, usturoi tocat și ardei iuți.
Spor și poftă bună!
1
In loc de amidon se poate folosi faina ;)