Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2013 | 10102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de ied ( cu tot cu coaste )
  • 800 g rosii in bulion
  • 150 ml vin alb
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 fire usturoi verde
  • ulei de floarea soarelui
  • legume uscate fara sare
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin:

Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece. 

Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde. 

Intr-un bol  amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa )  cu vin, cimbru, piper, sare si legume uscate de la SanoVita . Pasam totul cu un blender , apoi turnam o parte din amestecul obtinut peste carnea din tava. In restul de sos adaugam 2 fire de usturoi verde pisat si patrunjel tocat , turnand si acest amestec , uniform, peste carnea din tava.

Dam totul la cuptor, pentru cca 60 minute, pana ce carnea incepe sa se desprinda usor de pe oase, iar ceapa si usturoiul verde devin moi.

Se obtine o mancarica de ied delicioasa, cu un sos acrisor extrem de gustos si aromat .

Se potriveste de minune cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Carnea de ied si miel se spala doar cu apa rece, nu calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ied la cuptor