Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2013 | 10289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de ied ( cu tot cu coaste )
  • 800 g rosii in bulion
  • 150 ml vin alb
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 fire usturoi verde
  • ulei de floarea soarelui
  • legume uscate fara sare
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin:

Portionam pulpele si coastele de ied si le spalam in apa rece. 

Ungem o tava cu ulei si aranjam bucatile de carne pe fundul acesteia. Peste carne presaram bucati marisoare de ceapa si usturoi verde. 

Intr-un bol  amestecam rosiile in bulion ( eu am avut facute in casa )  cu vin, cimbru, piper, sare si legume uscate de la SanoVita . Pasam totul cu un blender , apoi turnam o parte din amestecul obtinut peste carnea din tava. In restul de sos adaugam 2 fire de usturoi verde pisat si patrunjel tocat , turnand si acest amestec , uniform, peste carnea din tava.

Dam totul la cuptor, pentru cca 60 minute, pana ce carnea incepe sa se desprinda usor de pe oase, iar ceapa si usturoiul verde devin moi.

Se obtine o mancarica de ied delicioasa, cu un sos acrisor extrem de gustos si aromat .

Se potriveste de minune cu mamaliguta calda.

TIPS-URI

1

Carnea de ied si miel se spala doar cu apa rece, nu calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ied la cuptor