Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete

Desert cheesecake cu capsuni

In Torturi la 1 Iun 2017

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă. Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu...

Salata Waldorf a la Panacris

In Salate la 1 Mai 2017

Țelina și merele se curăță, se taie cubulețe, se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze. Salata se montează, chiar înainte de servire. Iaurtul se asezonează de sare, piper și puțin ulei de măsline. Se pun un strat de rucola sau salată verde, într-un...

Bors din carne de miel

In Ciorbe la 25 Apr 2017

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece, cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de...

Salata de cartofi

In Salate la 23 Apr 2017

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă...

Desert musuroi de cartita

In Prajituri la 10 Apr 2017

Untul la temperatura camerei, se amestecă energic cu zahărul, zahărul vaniliat, până se topește. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, sfat-ul lui Teo: ” punând de fiecare data și o lingură de făină, pentru ca amestecul să nu se taie!”,...

Mancare de ardei copti

In Mancaruri de post la 2 Apr 2017

Ardeii copți, tăiați fâșii, se stropesc cu oțet, pentru un gust mai aromat. Ceapa se curata, se taie fideluță și se pune la călit cu ulei și puțina apă, până devine translucidă. Apoi se adaugă fâșiile de ardei, bulionul și cca. 400 ml apă, lăsându-se la...

Pilaf cu urzici si ciuperci

In Mancaruri de post la 2 Apr 2017

Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;)  Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă, cca. 10 minute, la foc mic, acoperit. Între...

Ciorba de loboda si cartofi

In Ciorbe la 2 Apr 2017

Ceapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit...

Desert prajitura Rocky

In Prajituri la 29 Mar 2017

Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă continuu, adugăndu-se zahărul vanilat și esența de vanilie, până se răcorește. Apoi se...

Praz umplut

In Mancaruri cu carne la 24 Mar 2017

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se...

Desert negresa cu zmeura

In Prajituri la 20 Mar 2017

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema...

Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2017

Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca.  20 de minute, la 180 grade C. Între timp, se prepară umplutura. Ceapa roșie...

Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

In Dulciuri la 12 Mar 2017

Tiramisu reţetă originală Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și  jeleul de cafea. Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și...

Aperitiv pasta de avocado 2

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2017

Ceapa şi usturoiul se curăţă, apoi se taie în patru şi se pun în blender. Fructul de avodaco se taie în două, apoi se scoate miezul şi se adaugă peste ceapă şi usturoi, se stropeşte imediat cu zeamă de lămâie, apoi se adaugă cele două feluri de ulei, se...

Supa de chimen

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2017

Zarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt vas. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de nucă, cu semințele de chimen și se...

Aperitiv rulada din carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2017

Carnea tocată se asezonează cu mirodenii, se adaugă oul, usturoiul granulat și pesmetul, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Pe un blat de lucru, se așază feliile de bacon, pentru dimensiunea tăvii, se pune un strat consistent din amestecul de...

Foietaj cu mere

In Dulciuri la 27 Feb 2017

Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute. Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit....

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza

In Salate la 27 Feb 2017

Sfecla se coace în coajă, la cuptor, cca. 20 de minute. Apoi se curăță și se toacă cubulețe. Merele se curăță de coajă, se taie de asemenea cubulețe. Într-un vas încăpător, se adaugă merele, sfecla, mix-ul de fasole, se asezonează de oțet, sare și piper,...

Cornulete din iaurt cu umplutura de mac

In Dulciuri la 27 Feb 2017

Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute. Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de...

Salata de cartofi

In Salate la 22 Feb 2017

Cartofii se spală și se pun la fiert, în apa sărată, ptr. cca. 20 de minute, neacoperiti. După ce s-au fiert, se strecoară și se lasă la răcit. Ouăle se pun la fiert, în apă rece, după ce a clocotit apa, se lasă la fiert cca. 5 minute ca să fie gălbenusul tare....

Salata de pui, telina,mere, morcovi si miez de nuca

In Salate la 21 Feb 2017

Pieptul de pui se fierbe, întreg, în apă rece, asezonată cu sare, foaia de dafin și piperul la foc mediu, neacoperit cca. 20 de minute. După ce s-a fiert, pieptul de pui se taie bucățele mărunte. Țelina, morcovii și merele se curată de coajă și se rad fin. Se stropesc...

Desert guguluf cu mere

In Prajituri la 15 Feb 2017

Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în când, până se încorporează tot zahărul și se obține un caramel de culoare ruginie....

Chec fara coacere

In Dulciuri la 31 Ian 2017

Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți,...

Tort rapid cu fructe

In Torturi la 30 Ian 2017

Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic. O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară. Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se  așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi...

Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

In Peste la 30 Ian 2017

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas...

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2017

Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc. Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se...

Mix de salata cu avocado, oua de prepelita si icre rosii

In Salate la 29 Ian 2017

  Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca.  5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în apă rece cca. 5 minute. Se docojesc clasic, sau scuturate în borcan ;) Nu-i rea...

Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

In Dulciuri la 27 Ian 2017

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...

Banana bread cu arahide - chec cu banane si arahide

In Dulciuri la 26 Ian 2017

   Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful...

Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

In Dulciuri la 26 Ian 2017

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...

Afisate 451 - 480 din 1565 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

ieri la 10:16

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

pe 05.11 la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]