Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și începătoarele în bucătărie îl pot prepara foarte ușor. Minunat și sănătos pentru "picnicul bucatarasilor" !
Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.
Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine translucidă.
În tigaie se adaugă ciupercile, curățate și feliate, lăsându-se la rumenit cca. 5 minute la foc mare. Apoi se adaugă și alunele caju prăjite, sarea, piperul și verdeața și mai lasă la călit cca. 5 minute la foc mic, până se întrepătrund gusturile.
Apoi se transferă într-un recipient înalt și blenduiesc până se obține o pastă fină și omogenă.
Pasta obținută se servește pe pâine prăjită, eventual unsă cu un pic de usturoi, după gustul fiecăruia, asezonată cu semințe de in SanoVita, acompaniată de legume de sezon, sau chiar o dulceață de ardei iute/ceapă.
Preparatul e indicat nu numai celor care țin post, ci și celor care vor să mânănce sănătos.
Spor și poftă bună!