Paine cu unt si seminte

de oanapl in Piine, 26 Dec 2018 | 3007 vizualizari

 

 "reteta romaneasca"
Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Rocsi, căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină
  • 120 ml apă
  • 150 g iaurt
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță rasă sare
  • mix de semințe
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu unt si seminte:

Drojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia.
Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată, iaurtul și începi să frămânți. Torni apa treptat și frămânți până obții un aluat omogen și ușor lipicios. La final pui uleiul și mai frămânți cât să se încorporeze. Acoperi aluatul și îl lași să dospească, până își dublează volumul.
Scoți untul de la frigider, îl împarți cât este rece în 3 părți egale, îl lași la temperatura camerei. După ce aluatul a crescut, îl împarți în 3 bucăți egale. Presari făină pe masa de lucru, iei prima bucată de aluat, o întinzi cu sucitorul într-o foaie nu foarte subțire, o ungi cu o parte de unt, presari mix de semințe și apeși puțin cu mâna. Rulezi bine. Procedezi la fel și cu celelalte două bucăți de aluat.
Împletești cele 3 suluri obținute, așezi pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O lași cam 20 de minute să crească, amesteci gălbenușul cu laptele, iar cu un penson ungi pâinea cu acest amestec.
Introduci pâinea în cuptorul încins, la 170 de grade C și o lași până când pâinea se rumenește, cam 30-35 de minute. Când este gata, o scoți din cuptor, o învelești într-un prosop curat și o lași să se răcească, apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unt si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine dulce cu stafide