"Retete pentru mese in familie"
Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc și o pup! :*
Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de usturoi pisați.
Stropești legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de prăjeală, iar când sunt ușor pătrunse, adăugi carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și amesteci intens pentru a se prepara carnea uniform. Adaugi o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit.
Când și carnea este bine preparată, adăugi pasta de roșii, apoi condimentele și potrivești gustul de sare.
Lași amestecul la răcit.
Pentru aluat, amesteci, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi adaugi smântâna în care ai dizolvat bicarbonatul. Adaugi, apoi, untul rece, răzuit, condimentele și făina.
Frămânți rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, îl învelești în folie alimentară și îl dai la rece pentru 20-30 de minute.
Întinzi aluatul în tava de copt( 31,5/34,5 cm), îmbrăcând și pereții acesteia și îl întepi din loc în loc cu o furculiță. Oprești o parte micuță din el și pentru grilajul de deasupra.
La baza aluatului întinzi amestecul de carne, apoi răzuiești mozzarella deasupra.
Așezi rondele de roșii, dovlecel și ardei peste ea.
Întinzi restul de aluat într-o foaie subțire și decupezi fâșii și le aplici peste legume, în formă de grilaj, apoi îl ungi cu gălbenuș de ou, presari chimen deasupra și dai tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade.
Lași tarta să se tempereze ușor și o porționezi, apoi o servești.