Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

de oanapl in Porc, 5 Mai 2019 | 7610 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
 
Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc și o pup! :*

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 125 g smântână( 12% grăsime)
  • 125 g unt( 82% grăsime)
  • 375 g făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • puțină sare
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • pentru umplutură:
  • 1 kg carne tocată( vită+ porc)
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • oregano
  • 1 ou + 1 albuș
  • 150 g mozzarella
  • 2 roșii
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns aluatul
  • chimen
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume:

Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de usturoi pisați.
Stropești legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust strident de prăjeală, iar când sunt ușor pătrunse, adăugi carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și amesteci intens pentru a se prepara carnea uniform. Adaugi o căniță de apă și lași să fiarbă la foc potrivit.
Când și carnea este bine preparată, adăugi pasta de roșii, apoi condimentele și potrivești gustul de sare.
Lași amestecul la răcit.

Pentru aluat, amesteci, într-un bol, oul cu un praf de sare, apoi adaugi smântâna în care ai dizolvat bicarbonatul. Adaugi, apoi, untul rece, răzuit, condimentele și făina.
Frămânți rapid un aluat compact, nu foarte ferm, dar nelipicios, îl învelești în folie alimentară și îl dai la rece pentru 20-30 de minute.
Întinzi aluatul în tava de copt( 31,5/34,5 cm), îmbrăcând și pereții acesteia și îl întepi din loc în loc cu o furculiță. Oprești o parte micuță din el și pentru grilajul de deasupra.
La baza aluatului întinzi amestecul de carne, apoi răzuiești mozzarella deasupra.
Așezi rondele de roșii, dovlecel și ardei peste ea.
Întinzi restul de aluat într-o foaie subțire și decupezi fâșii și le aplici peste legume, în formă de grilaj, apoi îl ungi cu gălbenuș de ou, presari chimen deasupra și dai tarta la cuptor pentru 50 de minute, la 180 de grade.
Lași tarta să se tempereze ușor și o porționezi, apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Matrai borzoska - snitel unguresc