mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete

Palmieri cu cacao si cocos - de post

In Dulciuri la 8 Apr 2015

Am  dezghetat faia de placinta la  temperatura camerei . Am preparat umplutura amestecand ingredientele date . Am presarat blatul de lucru cu zahar brun si scortisoara si peste am asezat foaia de placinta . Am distribuit in mod egal umplutura pe suprafata aluatului...

Chiftele marinate cu cartofi la cuptor

In Mancaruri cu carne la 8 Apr 2015

Cartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei . Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde  de marimea preferata [ ale mele au fost cam marisoare ]si se pun in  mijlocul tavii . Dati tava la cuptorul preincalzit ...

Supa cu spanac si salata verde

In Supe la 8 Apr 2015

Legumele se curata si se spala. Se calesc usor ceapa tocata, morcovul si ardeiul  cuburi ,usturoiul tocat in ulei. Se aduga la prajire ciolanul dezosat taiat cuburi. Se fierb impreuna cu 2 l apa timp de 10 minute. Cu ajutorul blenderului vertical cu tel am batut...

Paste cu fasole verde - de post

In Farfalle la 8 Apr 2015

Pastele se fierb in apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj. Se scurg . Rosiile , ceapa si usturoiul se curata,  se spala . Se caleste usor in ulei ceapa si usturoiul tocate . Adugati rosiile , sare si otet balsamic . In momentul in care rosiile incep sa se...

Puisori cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2015

La inceput am pregatit pe o farfurie din ardeiul kapia taiat ciocuri si labute pentru puisori . Pentru ochi am taiat masline negre . Am taiat ouale pe orizontala la 60% din inaltime . Am scos galbenusurile si le-am pus intr-un bol .Am adugat jambon taiat[ jumatate din cantitate ]  ,...

Miel marinat cu ceapa si usturoi la cuptor

In Oaie la 7 Apr 2015

Pulpa de miel se curata si se spala foarte atent . Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat . Cu un cutit bine ascutit am intepat din loc in loc pulpa de miel pentru ca aromele sa intre mai bine si  in interior ....

Ciorba de mazare cu gogosari marinati

In Ciorbe la 28 Mar 2015

Osul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute. In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul . Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si am continuat fierberea 10 minute [ in oala obisnuita ]. Se pune mazarea si gogosarii acrii ....

Supa cu peste afumat a la Sara

In Supe la 28 Mar 2015

Prazul feliat, se inmoaie in untul fierbinte . Adugati ardeiul kapia spalat, curatat . si feliat. Puneti faina , amestecati putin si diluati treptat cu 2 l apa . Sarati . Se pune cimbrul ,orezul si varza taiat fideluta . Dupa 10 minute de fiert se pune smantana amestecata cu zeama calda...

Peste rapid a la Emeril

In Peste la 28 Mar 2015

Se stropeste o tava pentru copt cu ulei de masline . Asezati in tava rondele de ceapa rosie . sarati-le si stropiti din nou cu ulei . Pe fiecare rondea de ceapa se aseaza cate o bucata de peste sarata si stropita cu lamaie . Presarati pestele deasupra cu cimbru verde si boia...

Fundite cu nuca si pesmet

In Dulciuri la 28 Mar 2015

Funditele se fierb in apa clocatita foarte putin sarata [ dupa preferinta mai tari sau mai moi].Se scurg de apa . Intr-o tigaie mare incapatoare [ eu am folosit wok-ul de la Tefa], topiti untul in ulei . Caliti in acest amestec pesmetul, amestecand pana devine auriu . Trageti tigaia de...

Vitel cu legume

In Vita la 27 Mar 2015

Carnea de vitel se trece prin jet de apa rece , se tamponeaza de excesul de umiditate si se feliaza . Setati aparatul de gatit pe functia Fry si caliti usor timp de 10 minute in ulei, ceapa , usturoiul ,ardeiul si telina .Sarati . Adugati boiaua si pasta de ardei iute . Se pune...

Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus

In Mancaruri de post la 27 Mar 2015

Se spala, se scurg si se taie felii ciupercile . Se seteaza Multicookerul pe Fry- prajire pentru 15 minute . Caliti usor ceapa si morcovul , adugati si ciupercile . Se pune si orezul si se caleste pana devine sticlos . Setati programul pilaf . Adugati apa cat sa depaseasca cu...

Painici cu rosii uscate , masline si busuioc

In Piine la 23 Mar 2015

Se pune faina alba intr-un bol mare . In mijloc se face o adancitura in care se pune putina apa calda , drojdia , sarea , zaharul si se amesteca usor cu foarte putina faina . Se lasa sa dospeasca 10 minute dupa care se mixeaza 10 minute cu mixerul folosind paletele ondulate . Acoperiti aluatul...

Varza picanta cu carnati si taitei

In Mancaruri cu carne la 22 Mar 2015

Pastele se fierb in apa cu sare a la dente [ sa ramana mai ferme ] .Scurgeti pastele si pastrati 100-150 ml din apa in care au fiert . Portionati carnatul chorizo si-l  caliti impreuna cu ceapa rosie tocata si cu bucati mai mari din carnatul de casa . Taiati varza fideluta si o caliti...

Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

In Supe la 21 Mar 2015

In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul  si se alege carnea de pe oase . Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa , ardeiul si morcovul . Amestecati piperul , condimentele si sarea in vasul cu legume . Adugati vinul ,...

Coronita cu stafide si merisoare - de post

In Dulciuri la 20 Mar 2015

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul cu microunde . Se amesteca drojdia cu laptele de cocos caldut , o lingura de zahar si 2 linguri...

Stiuca cu fasole verde si leurda

In Peste la 14 Mar 2015

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie rondele . Verdeturile se toaca marunt . Intr-o craticioara , separat , se incalzeste untul se pune...

Ficat cu ciuperci si leurda

In Ficat la 13 Mar 2015

Ficatul de vitel se pune in lapte rece si se lasa pentru a se scoate sangele din el [ va fi si mai fraged]. Curatati ciupercile de pielite si le feliati . Curatati , spalati si tocati ceapa si leurda . Caliti usor ceapa in ulei . Caliti si ciupercile 5 minute ....

Ciorba de cartofi cu leurda - de post

In Mancaruri de post la 13 Mar 2015

Curatati si spalati legumele . Tocati marunt jumatate din leurda , prazul , telina si ardeiul kapia . Caliti usor in ulei legumele tocate . Sarati , adugati boiaua , amestecati si adugati 3 l apa . Adugati la fiert si cartofii taiati cuburi mai mici [ pentru a fierbe mai...

Supa deasa de varza cu chorizo

In Supe la 8 Mar 2015

Curatati, spalati si tocati legumele . Taiati fieluta varza verde Caliti usor in ulei ceapa , morcovul si ardeiul .Adugati si chorizo feliat . Adugati boiaua si imediat [ sa nu se arda ] pasta de ardei si zeama clara de carne . Sarati si puneti varza la fiert . Dupa 20 minute se gusta...

Saltimboca alla romana cu mozzarella

In Vita la 7 Mar 2015

Carnea de vitel se portioneaza in felii se sareaza , se pipareaza . Feliati mozzarella si prosciutto. Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de branza, o frunza de salvie si deasupra felia de prosciutto .Cu ajutorul unui bat de lemn pentru frigarui sau scobitori fixati...

Paste cu piept de curcan

In Paste la 6 Mar 2015

Pieptul de pui portionat l-am dat prin amestecul de iaurt , mustar , sare , piper si oregano uscat . L-am copt  cu ceapa verde deasupra pus in tava tapetata cu hartie de copt . Pastele le-am fiert in multa apa cu sare si apoi le=-am scurs . Am curatat si spalat ceapa si ardeiul rosu ....

Supa cu ciuperci si taitei - de post

In Supe la 5 Mar 2015

Legumele se curata si se spala . Se pune o oala cu 3 l apa la fiert in care se pune ceapa si usturoiul tocate marunt , ardeiul si telina feliate , morcovul taiat cuburi . Sarati . Dupa  20 minute se incearca daca morcovul este patruns .Acum se aduga mazarea verde la fiert . Se pun...

Tocanita usturoiata de pipote si piept de curcan- la Multicoooker

In Curcan la 5 Mar 2015

Legumele se curata se spala si se toaca marunt . Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se...

Varza a la Cluj

In Porc la 4 Mar 2015

Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie . Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez...

Ciorba de mazare cu cartofi - de post

In Ciorbe la 1 Mar 2015

Legumele spalate se curata si se spala din nou . Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi . Caliti usor ceapa si morcovii in ulei pana devin sticloase . Adugati 1.5 l apa + telina si cartofii .Sarati ....

Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker

In Ciorbe la 1 Mar 2015

Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala , se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru aperitive .Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza si cartofii se taie cubulete . Racordati...

Curcan cu cimbru si oregano

In Curcan la 1 Mar 2015

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru . Turnati 1-2 cani de...

Piept picant de vitel la cuptor

In Vita la 1 Mar 2015

Pieptul de vitel se spala , se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata , sare , foi dafin si piper boabe . Se fierbe in functe de fragezimea carnii aproximativ 30 minute in oala sub presiune . Cand  carnea  este fiarta se scurge de lichid si se pune intr-un vas...

Cotlet de porc cu prune uscate

In Porc la 28 Feb 2015

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante . Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate . Legumele se curata  si se taie bucati de cate 4 cm . Intr-un bol  se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu...

Afisate 1141 - 1170 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]