Ciorba de mazare cu gogosari marinati

de mihaelar63 in Ciorbe, 28 Mar 2015 | 3422 vizualizari

 

Diferenta la aceasta ciorba a fost folosirea gogosarilor marinati. Am fiert in ciorba si o bucata de os de vitel. In poze nu a mai ajuns, a fost devorat cald :D

 

INGREDIENTE

  • 1 os vitel [1kg] cu multa carne
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 morcov cuburi
  • 1 cana cu mazare verde congelata
  • 2 gogosari marinati : http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-in-otet-66070.html
  • 2 cepe verzi rondele
  • 2 linguri ulei
  • 3 oua
  • 1 lingura untura curcan
  • faina alba
  • 1 pahar smanatana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare cu gogosari marinati:

Osul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute.

In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul .

Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si am continuat fierberea 10 minute [ in oala obisnuita ].

Se pune mazarea si gogosarii acrii .

Din oua batute , grasime de curcan , faina si sare se face un aluat molcut . Din acest aluat se ia cu lingura trecuta in zeama fierbinte galuscute mici si subtirele si se introduc ciorba ce fierbe la foc moderat .

Dregeti ciorba cu smantana si zeama de la gogosari daca doriti mai acra . Piperati .

Daca au trecut 5 minute de cand fierb galuscutele adugati 1 canita de apa rece , amestecati , puneti capacul si opriti focul .

 Serviti ciorba calda cu verdeata presarata deasupra .

TIPS-URI

1

Untul sau grasimea [ moale] adaugate la galustele de faina le vor face mai pufoase .

2

Treceti lingura prin ciorba fierbinte la fiecare galusca . Astfel galustele se vor desprinde usor de lingura si vor avea o forma frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare cu gogosari marinati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume