Diferenta la aceasta ciorba a fost folosirea gogosarilor marinati. Am fiert in ciorba si o bucata de os de vitel. In poze nu a mai ajuns, a fost devorat cald :D
Osul se pune la fiert in 2 l apa sarata la oala sub presiune 20 minute.
In doua linguri de ulei am calit usor ceapa si morcovul .
Am adaugat peste acestea zeama fierbinte si osul cu vitel si am continuat fierberea 10 minute [ in oala obisnuita ].
Se pune mazarea si gogosarii acrii .
Din oua batute , grasime de curcan , faina si sare se face un aluat molcut . Din acest aluat se ia cu lingura trecuta in zeama fierbinte galuscute mici si subtirele si se introduc ciorba ce fierbe la foc moderat .
Dregeti ciorba cu smantana si zeama de la gogosari daca doriti mai acra . Piperati .
Daca au trecut 5 minute de cand fierb galuscutele adugati 1 canita de apa rece , amestecati , puneti capacul si opriti focul .
Serviti ciorba calda cu verdeata presarata deasupra .
1
Untul sau grasimea [ moale] adaugate la galustele de faina le vor face mai pufoase .
2
Treceti lingura prin ciorba fierbinte la fiecare galusca . Astfel galustele se vor desprinde usor de lingura si vor avea o forma frumoasa .