Ficat cu ciuperci si leurda

de mihaelar63 in Ficat, 13 Mar 2015 | 5142 vizualizari

 

Este primavara . Avem leurda , deci o alaturam la tot ce se potriveste :d .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat vitel
  • 1 pahar lapte
  • cimbru uscat pudra
  • 2 linguri untura curcan
  • 500 gr ciuperci
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura mica leurda
  • 1 lingurita mustar
  • 1 pahar smantana
  • Patrunjel verde .
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu ciuperci si leurda:

  1. Ficatul de vitel se pune in lapte rece si se lasa pentru a se scoate sangele din el [ va fi si mai fraged].
  2. Curatati ciupercile de pielite si le feliati .
  3. Curatati , spalati si tocati ceapa si leurda .
  4. Caliti usor ceapa in ulei .
  5. Caliti si ciupercile 5 minute .
  6. Sarati si adugati mustarul si smantana . Amestecati patrunjelul verde tocat marunt .
  7. Ficatul se scurge de lichid se portioneaza , se pudreaza cu cimbru uscat si se prajeste in untura incinsa .Sarati doar la sfarsit .
  8. Serviti ficatul insotit de ciupercutele sotate cu smantana si leurda .
  9. Preparatul trebuie sa fie cald la servire .

TIPS-URI

1

Ficatul tinut in lapte va fi mai fraged . Va avea consistenta untoasa in interior fara gustul de fad .

2

Sarati ficatul doar la sfarsitul prepararii . Daca-l sarati la inceput acesta se va intari .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu ciuperci si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei in sos de smantana