Ficat cu ciuperci si leurda

de mihaelar63 in Ficat, 13 Mar 2015 | 4767 vizualizari

 

Este primavara . Avem leurda , deci o alaturam la tot ce se potriveste :d .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat vitel
  • 1 pahar lapte
  • cimbru uscat pudra
  • 2 linguri untura curcan
  • 500 gr ciuperci
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura mica leurda
  • 1 lingurita mustar
  • 1 pahar smantana
  • Patrunjel verde .
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu ciuperci si leurda:

  1. Ficatul de vitel se pune in lapte rece si se lasa pentru a se scoate sangele din el [ va fi si mai fraged].
  2. Curatati ciupercile de pielite si le feliati .
  3. Curatati , spalati si tocati ceapa si leurda .
  4. Caliti usor ceapa in ulei .
  5. Caliti si ciupercile 5 minute .
  6. Sarati si adugati mustarul si smantana . Amestecati patrunjelul verde tocat marunt .
  7. Ficatul se scurge de lichid se portioneaza , se pudreaza cu cimbru uscat si se prajeste in untura incinsa .Sarati doar la sfarsit .
  8. Serviti ficatul insotit de ciupercutele sotate cu smantana si leurda .
  9. Preparatul trebuie sa fie cald la servire .

TIPS-URI

1

Ficatul tinut in lapte va fi mai fraged . Va avea consistenta untoasa in interior fara gustul de fad .

2

Sarati ficatul doar la sfarsitul prepararii . Daca-l sarati la inceput acesta se va intari .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu ciuperci si leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

14.03.2015, 13:27

ela 2015-

mihaelar63 1

14.03.2015, 13:27

Veve , este

monik80 1

17.03.2015, 17:42

bun,bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de curcan in sos de rosii cu garnitura de orez