mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI412
Retete

Eros Pista - pasta de ardei iuti

In Conserve la 9 Oct 2015

Va puneti manusile si va ,, mascati''. Ardeiul iute se spala si se scurge intr-o sita . Curatati ardeiul de coditele verzi si taiati eventualele zone patate . Taiati ardeiul cu tot cu samburi ,  bucati de 2 cm .ajutati de  un cutit inoxidabil. Transferati...

Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

In Supe la 7 Oct 2015

Curatati si spalati legumele . Curatati buretii de impuritati si ii spalati intr-o sita pe care o scufundati de cateva ori intr-un vas cu apa mai mare .[ astfel buretii care sunt foarte delicati nu se vor sfarma ] Taiati in patrate jambonul. Taiati morcovul si patrunjelul radacina, in...

Gulas de oaie cu fasole boabe

In Oaie la 4 Oct 2015

Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura. Puneti carnea  la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa. Intr-un vas cu pereti grosi  [de fonta preferabil ] incingeti...

Gogosarii copti ai Bunicii

In Conserve la 4 Oct 2015

Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se  curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe. Se pun gogosarii pe tava tapetata cu hartie de copt. In fiecare gogosar se pune: 1 catel usturoi, 1 lingura otet, 1 lingurita ulei, 1...

Tortellini cu sunca si hribi de padure

In Tortellini la 3 Oct 2015

Fierbeti tortellini in multa apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele. Curatati si spalati legumele. Curatati si limpeziti hribele, se usuca cu servet de hartie. Tocati cepele si usturoiul care le caliti usor in ulei pana se inmoaie ....

Fasole alba - la congelator

In Conserve la 3 Oct 2015

Am ales fasolea. Boabele trebuie sa aiba coaja neteda fara portiuni inegrite sau ingalbenite. Am spalat fasolea si am pus-o la hidratat 2 ore in apa calduta. Am fiert fasolea in oala sub presiune timp de 60 minute, respectand conditiile de siguranta. Scurgeti apa de pe...

Ciorba de ardei umpluti

In Supe/Ciorbe la 2 Oct 2015

Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt. Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se aduga 2 l apa  si se pune la fiert. Ardeii se curata taind capacelul de la codita. Se scot...

Salata de vinete albe cu iaurt si susan

In Salate la 29 Sep 2015

Vinetele se spala , se sterg si se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se pun la cuptor 15-20 minute pana incep sa se inmoaie. Scoteti vinetele din cuptor si sectionati-le in partea superioara . Cu ajutorul unei linguri scoateti miezul. Tocati vinetele pe  planseta de...

Midii picante cu portocale si taitei de orez

In Fructe de mare la 29 Sep 2015

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok incapator uleiul si untul . Caliti usor prazul si usturoiul .Se pun rosiile intregi Se adauga...

Ghiveci cu zucchini

In Mancaruri de post la 29 Sep 2015

Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , ardeiul julien , zucchini rondele , cartofii si rosiile cuburi mici . Caliti usor in ulei ceapa si ardeiul .Sarati . Adugati cartofii si dovlecelul . Caliti impruna 5 minute . Adugati apa cat sa treaca cu un...

Jambon copt-la cuptor

In Porc la 27 Sep 2015

Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari . Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ] Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul . Se presara deasupra...

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

In Mancaruri cu carne la 26 Sep 2015

Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt fragile ] , Se oparesc si foile de varza pana observati ca s-au inmuiat . Se scot frunzele intr-o strecuratoare...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2015

Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare . Spalati si curatati legumele . Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz . Sarati, piparati...

Supa de curcan cu fasole verde si smantana

In Supe/Ciorbe la 25 Sep 2015

Am curatat , spalat si rupt marunt fasolea verde [ imi place in bucati de 2-3 cm ] Se pune fasolea la fiert in foarte putina apa cu sare . Pieptul de curcan se taie cubulete . Ardeiul se curata , se spala si se taie julien . Verdeata se spala . Infierbantati...

Ciuperci umplute cu carne si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2015

Ciupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se toaca si se calesc usor in ulei impreuna cu coditele de ciuperci maruntite. Sarati ,...

Pipote de pui cu cartofi- in sos de bere

In Pui la 21 Sep 2015

Curatati si spalati pipota Curatati si spalati legumele . Tocati si caliti in ulei ceapa si usturoiul . Adugati pipota si berea Sarati si puneti oregano , boia si jumatate din rosii tocate marunt . Fierbeti 30 minute . La nevoie se mai poate aduga apa ....

Curcan cu mazare -la tava

In Curcan la 19 Sep 2015

Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame. Legumele se curata si se spala . Tocati usturoiul si taiati ceapa julien . Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra . Sarati , piparati...

Supa de crap cu mazare si smantana

In Supe/Ciorbe la 18 Sep 2015

Bucatile de crap se spala si se pun la fiert 10 minute in apa cu sare. Legumele se curata si se spala. Gogosarul, ceapa si coditele de patrunjel se toaca marunt si se calesc in ulei. Strecurati lichidul de pe peste si-l puneti peste legume. Adugati mazarea verde si...

Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

In Porc la 17 Sep 2015

Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute. Am curatat si spalat legumele. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde  rupta marunt, timp de 2-3 minute. Sarati si adugati...

Mancare de orez cu ciuperci si usturoi la wok

In Mancaruri de post la 7 Sep 2015

Curatati, spalati si feliati ceapa verde si usturoiul. Caliti-le in ulei, usor pana devin sticloase. Ciupercile clatite cu apa si scurse puneti-le la prajit peste ceapa si usturoi. Adaugati orezul, ardeiul rosu feliat, coditele de patrunjel taiate marunt si apa cat sa...

Ciorba de ied cu varza si cartofi -la multicooker

In Supe/Ciorbe la 4 Sep 2015

Spalati si portionati osul de ied .Puneti la fiert in apa cu sare si dati in clocot 10 minute . Aruncati apa si  clatiti oasele . Spalati si curatati legumele . Tocati marunt ardeii si ceapa . Morcovul il taiati rondele . Cartofii se taie cuburi . Varza se taie fideluta . Setati...

Salata de fasole verde cu piept de curcan

In Salate la 4 Sep 2015

Spalati toate legumele si le curatati . Fasolea se rupe bucati de 2-3 cm si se fierbe in apa cu sare 15 minute . Scurgeti fasolea de apa intr-o sita si o transferati rapid intr-un vas cu apa de la frigider timp de 5 minute. Scurgeti din nou [pastrati astfel culoarea mai vie]....

Salata cu boabe

In Salate la 18 Aug 2015

Conservele se desfac si se clatesc bine din mai multe ape  intr-o sita. Se scurg. Conserva cu fasole si porumb era intr-un sos dulce acrisor [ nu am observat cand am cumparat-o]. Am spalat boabele bine in sita si le-am scurs . Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie...

Ied cu cartofi in stil Mallorca

In Mancaruri cu carne la 18 Aug 2015

Pulpele de ied se spala si se portioneaza in bucati mari de cate 250 grame . Spalati si curatati legumele. Taiati morcovul si ardeiul rondele, ceapa pestisori, rosiile felii mari . Tocati usturoiul curatat. Intr-o tava mare puneti o parte  din legume  si...

Snitel de curcan cu mustar si hrean

In Curcan la 17 Aug 2015

Carnea de curcan se feliaza si se bate usor cu batatorul de snitele. Fiecare felie de carne se sareaza, se pipareaza si se unge cu pasta de hrean si mustar pe ambele parti . Puneti tigaia cu ulei la incins. Bateti spuma ouale impreuna cu putina sare . Amestecati faina...

Ciorba taraneasca de porc II

In Supe/Ciorbe la 10 Aug 2015

Am pus la fiert boabele de fasole in apa sarata impreuna cu frunze de telina. Cand fasolea a fost aproape fiarta am adugat si mazarea verde. Curatati  legumele si le spalati. Tocati morcovul si telina cuburi  si le puneti la fiert impreuna cu carea de porc in apa sarata ....

Paste cu spanac si varza calita

In Mancaruri de post la 9 Aug 2015

Ceapa se curata, se toaca si se caleste usor in ulei. Adugati varza tocata, sare, cimbru si lasati sa se caleasca. Adugati 100 ml apa pentru a ajuta ca varza sa se imoaie mai repede . Pentru un gust usor acrisor amestecati la varza ce se gateste una-doua rosii taiate cubulete....

Salata calda cu cartofi si broccoli

In Salate la 9 Aug 2015

Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa sarata. Cand sunt fierti, scurgeti cartofii si ii curatati . Broccoli se desparte buchetele si se pune la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Intai feliati  tulpina care este mai lemnosa si dupa 5 minute puneti buchetelele. Scoteti broccoli cu...

Spiraloni cu galbiori

In Mancaruri de post la 3 Aug 2015

Pastele se pun la fiert in apa cu sare . Spalati gogosarul si patrunjelul verde . Curatati  si spalati din mai multe ape galbiorii .Puneti ciupercile la scurs intr-o sita [ eu folosesc sita de inox] . Curatati gogosarul si usturoiul .Taiati gogosarul julien si feliati...

Supa malteza

In Supe la 31 Iul 2015

Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata]. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele . Zucchini se taie cuburi . Caliti usor...

Afisate 1051 - 1080 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]