Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 26 Sep 2015 | 4995 vizualizari

 

Am descoperit orezul integral . Grozav de gustos este . Am preparat sarmale in foi de vita de vie . Pentru ca vre-un mofturos sa nu faca nazuri am impachetat cateva sarmale si in frunze de varza .Sarmalele le-am pregatit la cuptor in Wok-ul de fonta castigat pe munculita cinstita , pe 220 galbeni din camara Bucataras !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne amestec porc+ vitel
  • 500 gr costita afumata
  • 300 gr orez integral
  • 150 ml ulei
  • 100 gr slanina afumata
  • 50 ml otet
  • 1 legatura ceapa tocata
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingura pasta gogosari
  • 2 pahare bulion rosii
  • 1 pahar apa
  • frunze de vita de vie
  • frunze de varza
  • marar verde
  • cimbru verde
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral:

  1. Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt fragile ] , Se oparesc si foile de varza pana observati ca s-au inmuiat . Se scot frunzele intr-o strecuratoare . Cele de vita de vie se curata de codite. Frunzele de varza se curata de nervurile mai groase si daca sunt mai mari decat o palma se taie in doua .
  2. Spalati si curatatai de mustati ceapa verde . Indepartati foia superioara care este mai uscata .
  3. Tocati ceapa si caliti-o in   jumatate din cantitatea de ulei impreuna cu orezul integral .Sarati , piparati , adugati boiaua si pasta de gogosari . Adugati carnea tocata . Trageti vasul la o parte si amestecati pana compozitia devine omogena . Gustati si adugati sare si piper daca este necesar .Eu in acest moment mai pun in compozitie 50 ml  bulion de rosii .
  4. Lasati compozitia cu carne si orez sa se odihneasca 15-20 minute la rece in frigider .
  5. Pregatiti vasul in care preparati sarmalele : stropiti fundul cu ulei si puneti tot acolo crengutele de marar si cimbru verde .
  6. Scoteti amestecul cu carne de la frigider si impachetati sarmalele .In mana stanga se tine frunza si cu dreapta se pune peste frunza o lingura de amestec cu carne . Impachetati sarmaluta .
  7. Dispuneti circular sarmalutele in vas . In mijloc asezati feliile de costita .
  8. La sfarsit tocati deasupra varza [ eu am pus pentru ca-i place sotului ] .Turnati deasupra apa,bulionul de rosii si stropiti cu restul de ulei .
  9. Dati vasul acoperit la cuptor timp de o ora . Dupa o ora se ia capacul si se lasa sase coaca frumos dimp de 10 minute .
  10. Serviti sarmalutele insotite de smantana si hrean razuit .Noi am servit cu iaurt grecesc care este mai putin gras .

TIPS-URI

1

La sarmalute nu sunt tipsuri . Fiecare si le prepara dupa bunul plac . cate bordeie atatea obiceie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca