Tortellini cu sunca si hribi de padure

de mihaelar63 in Tortellini, 3 Oct 2015 | 3542 vizualizari

 

Imi place textura la tortellini pe care-i cumpar. Pe umplutura nu prea pun mare baza, pentru gustul nostru de ardeleni trebuie si ceva carnita. In bucataria mea au poposit o minunatie de hribi de padure si m-am gandit ca fac casa buna cu pastele. Bineinteles prepararea ia putin timp, in 30 minute masa delicioasa si consistenta este pregatita. Ramane daca doriti sa adugati langa un pahar cu vin alb demi-sec. Daca am folosit tortellini italieni, sunca de Praga, hribi si legume ardelenesti ce fel de fusion este acesta ?:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr tortellini
  • 500 gr hribi de padure
  • 500 gr sunca de Praga - de calitate
  • 200 gr smanatana
  • 100 ml ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • nucsoara
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu sunca si hribi de padure:

  1. Fierbeti tortellini in multa apa cu sare respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgeti pastele.
  2. Curatati si spalati legumele. Curatati si limpeziti hribele, se usuca cu servet de hartie.
  3. Tocati cepele si usturoiul care le caliti usor in ulei pana se inmoaie .
  4. Puneti la prajit si sunca taiata cuburi .
  5. Adugati ciupercile, ardeiul iute feliat. Sarati.
  6. Amestecati si dupa 5 minute se pune si smantana.
  7. Lasati la foc mic inca 5-10 minute avand grija sa nu scada sosul prea mult. Daca este nevoie adugati 50 ml apa.
  8. La sfarsit gustati condimentati cu putin praf de nucsoara si asezonati cu patrunjel verde
  9. Servit tortelini impreuna cu delicioasele ciuperci de padure, sunca si smanatana.

TIPS-URI

1

Pastele se pun la fiert in multa apa cu sare in momentul in care apa incepe sa clocoteasca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sunca si hribi de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

04.10.2015, 00:23

Camelia , nu vei regreta

delia64 1

04.10.2015, 20:11

Bunatate !!!Ce norocoasa esti ca au venit hribii in bucataria ta !!!

mirela0911 1

05.10.2015, 14:53

Iar ai facut ceva tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortelini cu branza, sunca si sos de smantana