Jambon copt-la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 27 Sep 2015 | 10440 vizualizari

 

Am avut un jambon mare pe care sotul l-a portionat in bucati de cate 1-1.5 kg .De data aceasta am folosit o bucata mai mare . Completare sa nu ramna tava goala - o bucata de costita .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg jambon porc semi-afumat cu soric
  • 500 gr costita porc
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita fulgi ardei iute
  • 2 cani vin alb sec
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon copt-la cuptor:

  1. Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari .
  2. Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ]
  3. Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul .
  4. Se presara deasupra condimentele si se toarna vinul .
  5. Dati tava la cuptor timp de doua ore .
  6. Din cand in cand verificati daca nu s-a evaporat tot vinul si daca este nevoie completati cu putina apa .
  7. In ultima parte a cocerii intoarceti bucata de carne tot la 10 minute , pentru a fi rumena pe ambele parti . Prin acest procedeu obtin mereu o bucata de carne rumena in exterior si suculenta in interior .

TIPS-URI

1

Nu am adugat ulei sau alta grasime , ca lasata de bucatile de carne a fost suficienta .

2

Serviti jambonul cu garnitura si salata preferata . Noi am avut pireu de cartofi si castraveti murati

3

Merge bine si cu fasole boabe sau frecata .

4

Imagini finale si mai dichisite nu am mai avut timp sa fac . S-a devorat rapid:D

5

Grasimea ramasa am colectat-o intr-un borcanel . Am pus untura la rece si am folosit-o la sandwici cu ceapa verde >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon copt-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

28.09.2015, 19:08

Nebunie, asta e aici!!

Rocsi 1

28.09.2015, 20:32

Ahaaaa, rup un colt, macar sa gust

- Andreea - 1

29.09.2015, 09:16

Vaiiiiiii...ce fel arata !!!!!!!!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu coasta de porc afumata