Jambon copt-la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 27 Sep 2015 | 10800 vizualizari

 

Am avut un jambon mare pe care sotul l-a portionat in bucati de cate 1-1.5 kg .De data aceasta am folosit o bucata mai mare . Completare sa nu ramna tava goala - o bucata de costita .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg jambon porc semi-afumat cu soric
  • 500 gr costita porc
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita fulgi ardei iute
  • 2 cani vin alb sec
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon copt-la cuptor:

  1. Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari .
  2. Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ]
  3. Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul .
  4. Se presara deasupra condimentele si se toarna vinul .
  5. Dati tava la cuptor timp de doua ore .
  6. Din cand in cand verificati daca nu s-a evaporat tot vinul si daca este nevoie completati cu putina apa .
  7. In ultima parte a cocerii intoarceti bucata de carne tot la 10 minute , pentru a fi rumena pe ambele parti . Prin acest procedeu obtin mereu o bucata de carne rumena in exterior si suculenta in interior .

TIPS-URI

1

Nu am adugat ulei sau alta grasime , ca lasata de bucatile de carne a fost suficienta .

2

Serviti jambonul cu garnitura si salata preferata . Noi am avut pireu de cartofi si castraveti murati

3

Merge bine si cu fasole boabe sau frecata .

4

Imagini finale si mai dichisite nu am mai avut timp sa fac . S-a devorat rapid:D

5

Grasimea ramasa am colectat-o intr-un borcanel . Am pus untura la rece si am folosit-o la sandwici cu ceapa verde >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon copt-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

28.09.2015, 19:08

Nebunie, asta e aici!!

Rocsi 1

28.09.2015, 20:32

Ahaaaa, rup un colt, macar sa gust

- Andreea - 1

29.09.2015, 09:16

Vaiiiiiii...ce fel arata !!!!!!!!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnita afumata "de la borcan"