Gulas de oaie cu fasole boabe

de mihaelar63 in Oaie, 4 Oct 2015 | 6134 vizualizari

 

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie. Intamplator un vecin de la tara a tait o oaie si intamplator cumnatul era pe acolo . Sunt sunata ca-mi aduce un cocos taiat. Surpriza !!! Cocosul avea companie -oaia :))). Am consultat site-uri unguresti culinare si m-am apucat de treaba. Bine pregatita carnea a dus la un preparat final gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oaie tanara
  • 100 ml otet
  • 500 gr fasole alba cu bob mare fiarta
  • 4 cepe medii tocate
  • 4 catei usturoi -maruntiti
  • 2 ardei Kapia tocati
  • 2 rosii tocate
    • 2 foi dafin
    • 2 linguri untura proaspata de porc
    • 1 lingurita chimen macinat
    • 1 lingurita boia rosie de ardei
    • 1 lingurita Eros Pista - ardei iute tocat
    • 1 pahar vin rosu
    • sare
    • codite ceapa verde
    • parunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de oaie cu fasole boabe:

  1. Carnea de oaie se curata de pelite se portioneaza in bucati de marime potrivita - cat intra intr-o lingura.
  2. Puneti carnea  la fiert 15 minute in apa cu sare, otet si foaie de dafin. Scurgeti carnea de apa.
  3. Intr-un vas cu pereti grosi  [de fonta preferabil ] incingeti untura si prajiti carnea pana devine rumena.
  4. Adugati ceapa si ardeiul.
  5. Cand acestea au inceput sa se inmoie se pun condimentele - chimen, boia, sare, pasta de ardei si foaia de dafin .
  6. Completati cu apa sa treaca peste carne si fierbeti o ora la foc domol.
  7. Gustati carnea si daca aceasta este fiarta adugat vinul si rosiile. In caz contrar mai continuati fieberea 10-15 minute si apoi gustati din nou .
  8. Dupa aceasta se pune fasole si putina apa daca este nevoie. Se mai lasa la foc 10 minute [ cu grija sa nu se  arda ].
  9. Gustati si mai adugati sare sau condimente daca este nevoie.
  10. Serviti gulasul de oaie asezonat cu ceapa si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Daca aveti timp puteti lasa carnea la marinat in bait format din apa clocotita , otet , foaie dafin si piper boabe .

2

Langa gulas cu fasole serviti muraturile preferate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de oaie cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel la cuptor