Curcan cu mazare -la tava

de mihaelar63 in Curcan, 19 Sep 2015 | 4628 vizualizari

 

O tava cu friptura este potrivita sa prepari cand ai musafiri . Pentru mine este comod sa o servesc chiar la gradina in foisor . O impachetez si acolo o pun pe masa !!! Curcanul este din ograda soacrei [ sa fie sanatoasa si sa mai creasca ].Garnitura am folosit mazarea verde care aduce o nota de prospetime si culoare preparatului .

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe curcan [ 4kg]
  • 2 cepe
  • 2 ardei Kapia
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingura rozmarin verde tocat
  • 2 cani vin alb [merge si rozee]
  • 100 ml ulei porumb
  • 500 gr mazare verde fiarta usor
  • sare
  • Piper -optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mazare -la tava:

  1. Pulpele de curcan spalate si curatate se portioneaza in bucati de aproximatv 150-200 grame.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Tocati usturoiul si taiati ceapa julien .
  4. Puneti carnea intr-o tava cu ceapa,usturoiul si rondele de ardei iute pe deasupra .
  5. Sarati , piparati , adugati ierburile , vinul si stropiti cu uleiul de porumb .
  6. Impachetati tava in folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 1 ora .
  7. Dupa o ora despachetati tava de folie si lasati sa se rumeneasca carne inca 15-25 minute [ in functie de cuptor] .
  8. Daca este nevoie puneti o jumatate de cana apa pentru ca sa nu se prinda carnea de fundul tavii .
  9. La sfarsit adugati printre bucatile de carne mazarea si mai dati 5-10 minute la cuptor .AStfel mazarea va prelua din aromele sosului .
  10. Serviti preparatul decorat cu rondele de ardei capia rosu .

TIPS-URI

1

Daca aveti copii la masa renuntati la ardeiul iute si folositi foarte putin piper .

2

Nu lasati decat foarte putin mazarea la cuptor pentru a nu-si schimba coloritul si forma [ se usuca] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mazare -la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:53

Motan

mihaelar63 1

20.09.2015, 23:53

SImo , calitatea materiei prima - regula de baza in reusita preparatului

Gicuta 1

21.09.2015, 09:03

Gustos si sanatos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burger cu curcan