mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete

Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor

In Porc la 18 Mar 2016

Bucatile de costita se spala si se pun intr-o tava. Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata. Cu sosul format masati bine bucatile de carne . Lasati  costita sa se odihneasca la rece minimum doua ore [sau peste noapte ]. Curatati si...

Creier cu ou

In Porc la 16 Mar 2016

Creierul de porc se curata de  membrana [ pelita ] transparenta imbibata eventual in sange, cu grija . Se pune la inmuiat in apa rece in frigider cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se poate trece la etapa urmatoare cand apa ramane limpede. Se pune creierul la...

Supa cu salata iceberg

In Supe la 11 Mar 2016

Pentru inceput se spala bine cu apa calda carnea afumata si se pune la fiert in 2 l apa . Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ceapa si cuburi morcovul. Ardeiul congelat se taie cuburi mai marunte - imi era ramas cum am curatat ardeii pentru umplut. Caliti...

Platica lui Godina

In Peste la 8 Mar 2016

Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece . Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) . Sarati si condimentati pestele cu ghimbir , usturoi si chilli . Nu uitati sa condimentati platica si pe interior ....

Pateu de ficat cu visinata si migdale

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2016

Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele . Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...

Adunare generala de carnati cu fasole- Godina

In Mancaruri cu carne la 7 Mar 2016

Am scos de la congelator carnatii si fasolea . Am curatat si spalat legumele . Am oparit carnatii timp de 5 minute in apa clocotita . Am scurs apa si i-am portionat . Am taiat cubulete ceapa si prazul - partea alba . Am pus carnatii portionati sa se prajeasca in ulei ....

Curcan picant cu miere si mustar

In Curcan la 24 Feb 2016

Bucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan. Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat. Cu amestecul de condimente se maseaza bine carnea. Acoperiti vasul cu o folie transparenta si lasati la rece minimum doua ore....

Ciuperci umplute cu carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2016

Ciupercile se spala si se curata pelita de pe palariute. Coditele se toaca marunt. Legumele se curata si se spala. Cascavalul se razuieste. Se toaca cat mai marunt  pieptul de pui, rosiile uscate, ardeiul prazul si usturoiul. Tot ce s-a tocat se amesteca cu...

Supa pescareasca spaniola

In Supe la 21 Feb 2016

Capetele si cozile de peste [ coada sa aiba putina carne ] , se spala bine si se pun la fiert in 2l apa sarata cu o foaie dafin . Decongelati calamarii la temperatura camerei . Se fierb 15 minute . Se scurg , pastrandu-se lichidul . Legumele se curata si se spala ....

Tortellini cu fasole verde si muschiulet de porc

In Tortellini la 20 Feb 2016

Puneti la fiert 1l apa cu sare . Cand apa da in clocot puneti la fiert pastele si fasolea verde . Eu le-am fiert impreuna pentru operativitate  . Dupa 5 minute pastele si fasolea se scurg si se lasa in strecuratoare . Ceapa , usturoiul, ardeiul si rosiile se...

Mini-rulada cu carne si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 19 Feb 2016

Ouale de prepelita se pun la fiert 5 minute. Se scot in apa rece, apoi se curata de coaja. Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se blenduiesc sau se rad pe razatoare. Se amesteca carnea tocata cu oul crud, pesmet, sosurile, mustar, condimente si sare. Se...

Supa de cartofi cu smantana si chimen

In Supe la 19 Feb 2016

Se spala bine cu apa fierinte osul afumat. Eu nu l-am oparit pentru ca era proaspat afumat, doar de o saptamana. Legumele se curata si se spala. Osul se pune la fiert in 3 l de apa. Morcovii se taie rondele. Telina si ardeiul kapia se taie cuburi. Cartofii se...

Mancare taraneasca duminicala

In Pui la 19 Feb 2016

Carnea de pasare se  curata, se portioneaza si se spala temeinic. Legumele se curata si se spala. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute. Scurgeti carnea si legumele de zeama....

Ciorba de ardei kapia umpluti

In Ciorbe la 19 Feb 2016

Curatati legumele si le spalati. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul. Pentru a economisi timp eu nu  le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] . La tocare, actionati butonul...

Salata cu capsuni, telemea si migdale

In Salate la 18 Feb 2016

Spalati si taiati felii capsunile. Taiati cuburi telemeaua. Salata se taie  fasii [ca varza]. Ceapa se curata si se taie pestisori. Amestecati intr-un bol incapator [ de sticla, preferabil], ceapa rosie impreuna cu ceapa verde, sarea, uleiul si otetul de zmeura...

Fructe de mare cu pesto si paste proaspete

In Fructe de mare la 18 Feb 2016

Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei. Spalati cu apa rece fructele de mare. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele. Fierbeti respectand instructiunile. Scurgeti pastele  de lichid. Curatati si spalati ceapa verde si usturoiul....

Ciorba de burta

In Ciorbe la 17 Feb 2016

Curatati si spalati bine bucatile de burta. Se pot opari cu apa fierbinte. La mine nu a fost necesar, burta fiind foarte bine curatata si proaspata. Spalati  osul cu maduva. Curatati si spalati legumele. Se pune la fiert in 3 l apa  bucatile  de burta, osul cu...

Omleta cu muschi file si rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2016

Muschiuletul file de porc se taie cuburi. Rosiile uscate se feliaza. Ouale se sparg pe rand separat pentru a le verifica prospetimea. Daca galbenusul se imprastie sau este patat eu nu le folosesc. Se prajesc usor cu ulei  bucatile de muschiulet intr-o tigaie....

SALATA CU RUCOLA , TON SI OUA

In Salate la 17 Feb 2016

Rucolla si salata verde se spala si se zvanta de apa cu ajutorului unui servet de panza sau cu centrifuga speciala . Salata verde se taie fasii . Ardeiul se curata se spala si se taie marunt . Rosiile se spala si se taie jumatati . Oule se curata de coaja si se taie in...

Ied cu legume- la tuci

In Mancaruri cu carne la 16 Feb 2016

Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi . Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza . Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de...

Tocanita cu carnati de casa

In Porc la 15 Feb 2016

Spalati si curatati legumele . Carnatul se opareste in apa clocotita  . Se arunca apa . Ceapa si prazul se toaca marunt . Caliti legumele taiate pana devin sticloase . Sarati . Se pune in cratita pasta de ardei copt si cea de ardei iute . Adugati  , faina alba si...

,, Cafeluta '' Mihaelei

In Cafea la 15 Feb 2016

Infierbantati laptele!! Intr-o cana se pune ness-ul si mierea. Turnati lapte cald deasupra si amestecati cu o lingurita . Pudrati dupa gust cu ghimbir si scortisoara . Amestecati . Instalati-va comod si intrati la o sueta amicala cu prietenii de pe Bucatras :D...

Supa cu verdeturi, hrisca si smantana

In Supe la 10 Feb 2016

Se curata si se spala  si se toaca marunt ceapa. Se spala, se feliaza tija de telina si ardeiul iute. Se spala si se taie feliute ardeiul Kapia. Se toaca cubulete morcovul. Se infierbanta zeama limpede din carne de curcan si se pun la fiert legumele pregatite mai...

Ciorba de varza cu orez si sorici afumati

In Ciorbe la 2 Feb 2016

 Legumele se curata si se spala. Soricul se taie fasii subtiri. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele. Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei  intr-o oala incapatoare [ 3 l ] Adugati orezul,...

Costita afumata cu maghiran si cartofi

In Porc la 2 Feb 2016

Costita se tine la desarat  in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza. Usturoiul se curata si se toaca. Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra...

Curcan ardelenesc

In Curcan la 1 Feb 2016

Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita. Am  transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit. Am pus in vas legumele si condimentele. Am adugat zeama de varza si uleiul. Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata....

Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon

In Supe la 31 Ian 2016

Se  pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi . Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat...

Supa cu file de pastrav

In Supe la 29 Ian 2016

Se caleste in ulei ceapa, usturoiul si semintele de fenicul. Adaugati cartofii si boiua. Lasati sa se soteze 5 minute. Sarati . Am adugat cimbrul, bucatele sfarmate de la pastrav si 2 litri de apa. Am lasat sa fiarba la foc potrivit pana cartofii au fost patrunsi.  Adugati zeama...

Pulpa de ied in stil grecesc

In Mancaruri cu carne la 29 Ian 2016

Pulpa de de ied se curata  si se spala. Se amesteca ingredientele pentru marinare. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la  24 ore. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza . Curatati ceapa si taiati...

Pastrav si salau la cuptor

In Pastrav la 25 Ian 2016

Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora....

Afisate 961 - 990 din 1926 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios

pe 17.11 la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]