Costita afumata cu maghiran si cartofi

de mihaelar63 in Porc, 2 Feb 2016 | 4022 vizualizari

 

Am avut costita afumata de calitate preparata acasa. Am pregatit costita la Multicookerul Philips. Obligatoriu se serveste cu castraveciori murati. Este o mancare rustica ce aminteste de serile de iarna din copilarie
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita afumata
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri pasta ardei kapia copt [ conserva proprie ]
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 3 tulpini tarhon verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita afumata cu maghiran si cartofi:

  1. Costita se tine la desarat  in apa rece cateva ore. Din cand in cand se schimba apa.
  2. Se opareste costita in apa clocotinda 5 minute. Se scurge de lichid si se portioneaza.
  3. Usturoiul se curata si se toaca.
  4. Se aseaza costita in vasul aparatului de gatit se aduga deasupra pasta de ardei kapia copti, usturoiul, maghiranul si tarhonul.
  5. Se toarna deasupra 1,5 l apa. Setati pe functia Stew timp de o ora.
  6. Cartofii se curata si se taie bucati. Puneti cartofii intr-o oala si cu un polonic transferati zeama de la costita ce fierbe alaturi .
  7. Cartofii se pun la fiert dupa costita cam la 30 minute . Astfel veti putea sa serviti preparatul cu cartofii calzi.
  8. Costita este gata cand lichidul de pe ea a scazut si furculita intra usor in carne .
  9. Zdrobiti carofii dar nu asa de fin ca pentru pireu.
  10. Serviti costita afumata cu cartofi cat sunt calde alaturi de muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Costita afumata este sarata . Nu mai este nevoie de sarare suplimentara .

2

Nu este nevoie nici de ulei sau alta grasime. Este suficent de suculent preparatul de la grasimea ce se leibereaza prin fierbere / sotare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita afumata cu maghiran si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

03.02.2016, 15:55

Rocsi , doar nu esti vegetariana ?

- Andreea - 1

03.02.2016, 17:38

Adele 1

04.02.2016, 09:36

Vaiiiiiiiiiiiii ce am ratat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc glazurate