Supa cu salata iceberg

de mihaelar63 in Supe, 11 Mar 2016 | 7208 vizualizari

 

Gatit cu ce avem prin frigider :D. Salata Iceberg sedea binisor fara sa fie prea mult dorita intr-o salata. I-am pus gand rau sa o elimin!!! Am luat o bucatica de carnita afumata din rezerva mea secreta si am facut o bunatate de supa. Eu imi portionez afumatura de casa in portii mici si le folosesc a da gust unor supe/ ciorbe. Salata Iceberg este un soi de salata cu frunzele mai carnoase, groase si deschise la culoare. Se aseamana cu varza chinezeasca doar ca are forma rotunda a unei capatani de varza.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata Iceberg
  • 1 bucata carne afumata[500 gr]
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri ardei verde si rosu [ congelat]
  • 3 linguri orez integral
  • 2 linguri mustar
  • 1 cana smantana slaba
  • frunze praz
  • sare
  • piper-facultativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu salata iceberg:

  1. Pentru inceput se spala bine cu apa calda carnea afumata si se pune la fiert in 2 l apa .
  2. Curatati si spalati legumele.
  3. Se toaca marunt ceapa si cuburi morcovul.
  4. Ardeiul congelat se taie cuburi mai marunte - imi era ramas cum am curatat ardeii pentru umplut.
  5. Caliti ceapa, morcovul si ardeiul in ulei timp de 4-5 minute. Calirea se face pana devin sticloase, fara a le arde.
  6. Se completeaza cu apa in care a fiert afumatura si se fierbe 10 minute .
  7. Adugati orezul integral si mai  fierbe inca 10 minute pana cand morcovul este patruns.
  8. Salata Iceberg se toaca ca si varza si se pune la fiert.
  9. Smantana se amesteca cu mustarul si zeama fierbinte din supa.
  10. Reduceti intensitatea fierberii si adugati amestecul cu smantana .
  11. Adugati frunzele verzi taiate ale prazului pentru culoare.
  12. Portionati si distribuiti carnea in farfurii la servire.
  13. Atentie!!! Zeama s-ar putea sa fie sarata de la afumatura. Gustati si adugati sare doar daca este nevoie.
  14. Piparati daca va place. Pentru mine a fost suficient gustul bun dat de mustar .
  15. Serviti supa calda insotita de paine prajita.
  16.  Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa acriti supa. Mustarul ii va da un gust bun acrisor - picant .

2

Sarati doar la sfarsit . Ar putea fi suficenta sarea eliberata in zeama de la afumatura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu salata iceberg" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Catalina L 1

13.03.2016, 18:19

top supa ta

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:27

MIhaela sa ne arati cum ti-a iesit

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:28

Catalina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida cu rucola