Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la pasarile de curte ale soacrei . A iesit atat de bun incat am crezut ca nu mai las si la altii . Exclamam razand ,, Sa ia cineva pateul de la mine !!!"O sursa de inspiratie anume nu am avut . La o reteta frantuzeasca mi-a placut adugarea de cherry , la alta mi-au placut migdalele . Pentru ca mi-a parut usor dulceag cu cherry adugat am balansat gustul cu mustar . Am obtinut un pateu fin si cremos cu un placut gust dulce- usor acrisor .Amestecul de texturi , pufos si crocant , de asemenea este uimitor .Un asa preparat nu mi-e rusine sa-l pun pe masa nici talentatului si plinului de umor Godina !!!
1
Ficatul tinut in lapte va avea un gust placut si va fi pufos cu gust placut la gatit .Este valabil pentru toate sortimentele de ficat .
2
Sararea ficatului se face obligatoriu la sfarsit .Sarat la inceput el va fi tare .Sarat la sfarsit va avea un interior pufos si gustos .
3
Un pahar de vin rozee usor fructat ar fi cel mai potrivit pentru acest preparat .