Wiener schnitzel -snitel vienez

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 24 Feb 2017 | 9547 vizualizari

 

 Toata lumea stie sa-si faca un snitel. De mancat ce sa mai vorbesc, sunt in topul preferintelor  Probabil si eu am preparat sute si am mancat tot atatea :D.
 Intr-o emisiune culinara, ,, Meine Bayeriche Landkuche" cu chef Alfons Schuhbek-  am avut rabdarea sa urmaresc cum prepara snitelul  Frumos mai explica chef-ul. Secretul lui era sa foloseasca uleiul de prajit amestecat cu unt  Snitelele vor iesi fragede. Si daca vrei sa fie vieneze, musai foloseste carne de vitel.
  Despre cine a preparat prima data felul asta de mancare, este alta poveste cu care nu va mai plictisesc. Subiectul este controversat mai ceva ca, , ce a fost prima data, oul sau gaina ?''!!!! Cert este ca, cel putin eu, nu am intalnit om sa spuna ca nu-i place snitelul !!!
  

 

INGREDIENTE

  • 6 buc. carne de vitel din pulpa [aproximativ 60 gr / buc]
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • 4 linguri faiana alba
  • 8 linguri pesmet
  • sare cu chilli
  • piper
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 50 gr unt
  • lamaie

Garnitura : pireu de cartof dulce amestecat cu lapte, sare si nucsoara.

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wiener schnitzel -snitel vienez:

  1. Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza.
  2. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor.
  3. Pregatit doua farfurii intinse. Intr-una puneti faina alba.
  4. In cealalta farfurie puneti pesmetul.
  5. Spargeti ouale pe rand si separat, pentru a le verifica prospetimea.
  6. Bateti spuma ouale. Sarati. Amestecati cu smantana.
  7. Asezati pe foc o tigaie si puneti uleiul la incins.
  8. Fiecare bucata de carne  se trece succesiv prin faina alba [ se scutura usor de surplusul de faina], ou si pesmet [fara ca acesta sa se apese] 
  9. Puneti snitelele la prajit in baia de ulei. Miscati tigaia usor inainte si inapoi, incat crusta sa se bombeze sub forma de valuri.
  10. Prajiti pe ambele parti repetand miscarea inainte- inapoi.
  11. Cand snitelele sunt rumene, se pun in uleiul incins bucatele de unt si se lasa sa se topeasca. Din nou, se misca tigaia.
  12. Se scot snitelele pe servet absorbant de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.
  13. Se servesc calde, insotite o felie de lamaie si garnitura preferata.
  14. Noi am avut garnitura pireu de cartofi dulci si, in loc de lamaie,-castraveciori in saramaura din productia proprie.

   Guten Apettit -Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti posibilitatea achizitionati carne de vitel crescut la tara. Este mult mai sanatosa decat carnea procesata.

2

Spargeti ouale pe rand si separat, pentru a le verifica prospetimea.

3

La prajire, miscati tigaia usor inainte si inapoi, incat crusta sa se bombeze sub forma de valuri.

4

Cand snitelele sunt rumene, se pun in uleiul incins bucatele de unt si se lasa sa se topeasca.

5

Am obtinut snitele fragede si savuroase. De acum inainte, voi respecta aceste reguli la prepararea snitelului cu carne de vitel.

6

Pentru snitel cu pui, porc sau peste pane, exista alte reguli sau adosuri de condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener schnitzel -snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa