Papricas de pui cu mamaliguta

de mihaelar63 in Pui, 9 Ian 2017 | 37772 vizualizari

 

 Bun papricasul de pui !!! Daca ai carne de pui crescut la tara, este delicios. Conteaza mult calitatea si prospetimea ingredientelor.  Sa fie sanatoasa soacra si prietenii, sa ne mai dea din cand in cand cate un pui. Sincer, de cativa ani eu, nu am cumparat carne de pasare. Mai primesc si eu cate un pui, un curcan, o rata, o gasca. Asa... ca-s fata buna !!!  Reteta este  cum o stiu de la bunica si de la mama. Am cercetat ,asa se gateste  si in tara vecina de unde provine.  Va invit sa incercati si acest mod de preparare. Bineinteles ca cel mai bine merge cu mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne pui [aripi si pulpe am pus eu ]
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute rosu
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri untura proaspata [eu am avut de rata ]
  • sare
  • piper optional
  • patrunjel verde
  • malai pentru mamaliga
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu mamaliguta:

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.

Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.

Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa si ardeiul.

Se adauga boiaua rosie de ardei si pasta de ardei iuti. Imediat, se toarna apa cat sa acopere carnea. Sarati.

Fierbeti sub capac, cam 30 minute, pana carnea incepe sa se inmoaie.

Amestecati intr-un bol faina si smantana.

Diluati cu putina apa si turnati in tocanita amestecand usor.

Lasati sa scada pana cand are consistenta potrivita placului.

Gustati si sarati, piperati daca este nevoie.

 Serviti papricasul, asezonat cu patrunjel verde, insotit de mamaliguta fierbinte.

Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa scadeti continutul de grasimi, inlocuiti untura cu putin ulei si scoateti pielea de pe pulpele puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

tina58 1

11.01.2017, 12:05

Foarte buna reteta, excelenta !
O singura chestie ma nedumireste si nu in privinta papricasului despre care am spus ca este super, ci in ceea ce priveste mamaliga. De ce spuneti "faina de malai" ca si cand din malai s-ar face faina? Eu stiu ca este pur si simplu "malai", si nu "faina de malai". O sa spuneti ca asa se spune la voi acolo. S-o fi spunand, dar eu cred ca trebuie sa avem capacitatea de a analiza sensul si sa alegem o varianta corecta.

mihaelar63 1

11.01.2017, 15:37

Multumesc Tina Ma bucur ca te ,, vad '' . Ai dreptate trebuie sa fim atenti la exprimare .Pur si simplu am scris cum am vazut pe unele pachete . .... si mereu am spus asa . Sunt tributara unui areal O sa fiu atenta pe viitor . Iti doresc un an nou cu toate cele bune

Caty 1

05.04.2024, 14:58

Si mie imi place🍽

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui in sos de vin si salvie